Πάνω από 50 νεκροί σε τροχαίο δυστύχημα στη Ζάμπια
Τουλάχιστον 53 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν λεωφορείο συγκρούστηκε με ημιφορτηγό και ένα άλλο όχημα στη Ζάμπια ενώ και τα δύο κινούνταν με υψηλή ταχύτητα σε αυτοκινητόδρομο. Άλλοι 22 άνθρωποι νοσηλεύονται σε κοντινό νοσοκομείο, αναφέρει το AFP.
Τουλάχιστον 53 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν λεωφορείο συγκρούστηκε με ημιφορτηγό και ένα άλλο όχημα στη Ζάμπια ενώ και τα δύο κινούνταν με υψηλή ταχύτητα σε αυτοκινητόδρομο.
Άλλοι 22 άνθρωποι νοσηλεύονται σε κοντινό νοσοκομείο, αναφέρει το AFP.
Μέσα στα συντρίμμια ήταν παγιδευμένα κάποια άτομα, αναφέρει η αστυνομία εκτιμώντας ότι ο αριθμός των θυμάτων ίσως αυξηθεί.
Το δυστύχημα συνέβη 100 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας Λουζάκα ενώ ένα τζιπάκι προσπάθησε να προσπεράσει το λεωφορείο αλλά συγκρούστηκε μετωπικά με ημιφορτηγάκι. Το λεωφορείο έπεσε στο ημιφορτηγό.
Είναι ένα από τα χειρότερα δυστυχήματα στην ιστορία της χώρας, το οδικό δίκτυο της οποίας δεν είναι σε πολύ κατάσταση.
Τα συλλυπήτηριά του στα θύματα απέστειλε ο πρόεδρος της χώρας, Μάικλ Σάτα.
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, η Κρινιώ Νικολάου ανεβαίνει στη σκηνή του Stage 7, μαζί με τον Θάνο Πανουργιά, για την μουσικοθεατρική παράσταση Κόντρα ρόλος.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.