Μαραθώνια διαδικασία το τελευταίο «αντίο» στον βασιλιά της Καμπότζης
Περίπου τέσσερις μήνες από το θάνατό του και μετά από μια κηδεία που διήρκεσε τέσσερις ημέρες, η σορός του πρώην βασιλιά της Καμπότζης Νοροντόμ Σιχανούκ αποτεφρώνεται το απόγευμα της Δευτέρας στην Πνομ Πενχ, παρουσία πολλών προσωπικοτήτων, συμπεριλαμβανομένου του Γάλλου πρωθυπουργού.
Περίπου τέσσερις μήνες από το θάνατό του και μετά από μια κηδεία που διήρκεσε τέσσερις ημέρες, η σορός του πρώην βασιλιά της Καμπότζης Νοροντόμ Σιχανούκ, αποτεφρώνεται το απόγευμα της Δευτέρας στην Πνομ Πενχ, παρουσία πολλών προσωπικοτήτων, συμπεριλαμβανομένου του Γάλλου πρωθυπουργού.
«Αυτή είναι η τελευταία ημέρα για όλους μας να αποτίσουμε φόρο τιμής στο μεγάλο βασιλιά και ήρωα και να τον στείλουμε στον ουρανό», είπε ο πρίγκιπας Σισογάθ Θομίκο, για τον πρώην μονάρχη που πέθανε στο Πεκίνο στις 15 Οκτωβρίου σε ηλικία 89 ετών.
Στην τελετή αποτέφρωσης στο κρεματόριο που κατασκευάστηκε ειδικά για την περίσταση, σε ένα πάρκο κοντά στο ανάκτορο της βασιλικής οικογένειας, θα παραβρεθούν μόνο οι επίσημοι προσκεκλημένοι.
Μεταξύ αυτών θα είναι ο πρωθυπουργός Χουν Σεν, επικεφαλής κυβερνήσεων χωρών της Ασίας, ο πρίγκιπας Ακισίνο της Ιαπωνίας και ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Μαρκ Ερό
Όπως σχολίασε ο Ερό κατά την άφιξή του στην Πνομ Πενχ η παρουσία του εκεί είναι «το σύμβολο της ισχυρής πολιτικής βούλησης για τη διατήρηση στενών δεσμών και εμπιστοσύνης» με την Καμπότζη.
Ο βασιλιάς Νοροντόμ Σιχανόμι, γιος του Σιχανούκ, υπέρ του οποίου παραιτήθηκε το 2004, και η χήρα του θα πρέπει να ανάψουν συμβολικά την πυρά αργά το απόγευμα της Δευτέρας.
Ο Σιχανούκ κατάφερε, την ανεξαρτησία της Καμπότζης από τη γαλλική αποικιοκρατία αλλά και να τη διατηρήσει μακριά από τον πόλεμο στο Βιετνάμ.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, η Κρινιώ Νικολάου ανεβαίνει στη σκηνή του Stage 7, μαζί με τον Θάνο Πανουργιά, για την μουσικοθεατρική παράσταση Κόντρα ρόλος.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας