Στη Βουλή η συμπληρωματική αναφορά για τη λίστα Λαγκάρντ
Διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον υπουργό Δικαιοσύνης, συμπληρωματική αναφορά των οικονομικών εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη με επισυναπτόμενα έγγραφα σχετικά με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Περιλαμβάνεται όλο το υλικό που συνέλεξαν οι εισαγγελείς, οι εξηγήσεις που έλαβαν, το έγγραφο στο οποίο καταγράφεται η ακριβής ημερομηνία αντιγραφής του USB, καθώς και το ίδιο το αντιγραφέν στικάκι.
Διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον υπουργό Δικαιοσύνης, συμπληρωματική αναφορά των οικονομικών εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη με επισυναπτόμενα έγγραφα σχετικά με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.
Ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ανακοίνωσε την παραλαβή των εγγράφων λίγο πριν από την ολοκλήρωση της συζήτησης στην Ολομέλεια για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής και έδωσε εντολή στις υπηρεσίες τα κόμματα να έχουν άμεση πρόσβαση να δουν τι περιέχει και πώς μπορούν να τα αξιοποιήσουν στη συζήτηση.
Σύμφωνα με Το Βήμα, οι οικονομικοί εισαγγελείς έστειλαν όλο το υλικό που συνέλεξαν για την αλλοίωση του memory stick, όπου αντιγράφηκε το CD με τη λίστα Λαγκάρντ.
Στο φάκελο περιέχονται οι εξηγήσεις που έλαβαν από τα ξαδέλφια του πρώην υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου, καθώς και το έγγραφο υπόμνημα του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη.
Στη δικογραφία περιλαμβάνεται και το έγγραφο, στο οποίο καταγράφεται η ακριβής ημερομηνία αντιγραφής του USB, που είναι η 8η Ιουλίου 2011. Στο φάκελο οι εισαγγελείς έχουν περιλάβει και το ίδιο το αντιγραφέν στικάκι.
Εν τω μεταξύ, από την διαβίβαση της αναφοράς υπήρξε θέμα στη Βουλή λίγες ώρες πριν από τη λήξη της συζήτησης.
Η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα έθεσε πρώτη το ενδεχόμενο να αναβληθεί η ψηφοφορία για την Παρασκευή, τονίζοντας ότι οι βουλευτές δεν έχουν το χρόνο να δουν τα στοιχεία που απέστειλαν οι εισαγγελείς.
Το ίδιο θέμα έθεσε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς, προτείνοντας να αναβληθεί η ψηφοφορία για το βράδυ της Παρασκευής.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης είπε ότι συμμερίζεται τον προβληματισμό της κ. Παπαρήγα, αλλά δεν προσχώρησε στην άποψη αναβολής της ψηφοφορίας.
Ο πρόεδρος της Βουλής τόνισε από την πλευρά του ότι όλοι γνώριζαν ότι το Σώμα θα αποφασίσει σήμερα για το θέμα και συμπλήρωσε ότι η προκαταρκτική επιτροπή είναι εκείνη που θα μπορέσει να συνεκτιμήσει τα όποια τυχόν νέα στοιχεία.
Τελικά, το θέμα τέθηκε σε δι’ εγέρσεως ψηφοφορία και αποφασίστηκε η ψηφοφορία για την προανακριτική να μην αναβληθεί και να γίνει το βράδυ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Χωρίς συμφωνία αποχωρεί ο Βανς από το Ισλαμαμπάντ – Τι αναφέρει η ιρανική πλευρά
- Αϊτή: Τραγωδία σε δημοφιλές αξιοθέατο – Τουλάχιστον 30 νεκροί σε ποδοπάτημα, ανάμεσά τους παιδιά
- Στήθηκαν από τα ξημερώματα οι σούβλες στο κέντρο της Αθήνας
- Ο Ρόμπινσον στο στόχαστρο της Ζαλγκίρις και της… Euroleague
- Σαμπρίνα Κάρπεντερ: Ζήτησε συγγνώμη για τη Zαγρούτα που μπέρδεψε με Γιόντελινγκ στο Coachella
- Σύρος: Σε σταθερή κατάσταση ο 13χρονος που τον δάγκωσε οχιά
- Ανάσταση στην Αλεξανδρούπολη έκανε ο Δένδιας – Το μήνυμά του
- Ιστορική στιγμή στην Bundesliga: Η Ουνιόν Βερολίνου προσέλαβε την πρώτη γυναίκα προπονητή (pic)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 12.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/agustina-heit-mefvaXlDihk-unsplash-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442