Μία ακόμα ρατσιστική επίθεση με θύμα αλλοδαπό εντός λεωφορείου
Επίθεση από άτομο, που επέδειξε την μπλούζα του με σήμα της Χρυσής Αυγής, δέχθηκε το πρωί αλλοδαπός από το Πακιστάν, ενώ επέβαινε σε λεωφορείο της γραμμής Νίκαιας. Το λεωφορείο ακινητοποιήθηκε και μέλη της ομάδας ΔΙΑΣ πέρασαν χειροπέδες τόσο στον δράστη όσο και στον παθόντα και τους μετέφεραν στο Αστυνομικό Τμήμα Νίκαιας.
Επίθεση από άτομο, που επέδειξε την μπλούζα του με σήμα της Χρυσής Αυγής, δέχθηκε το πρωί αλλοδαπός από το Πακιστάν, ενώ επέβαινε σε λεωφορείο της γραμμής Νίκαιας.
Όπως δήλωσαν οι αυτόπτες μάρτυρες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, στο δρομολόγιο του λεωφορείου 820 και μεταξύ των στάσεων «Κρατικό Νίκαιας» και «Περιβολάκι», πλησίασε τον αλλοδαπό άγνωστο άτομο και του είπε «Εσένα σε ψάχνουμε. Έλα να κατέβουμε μαζί στην επόμενη στάση», επιδεικνύοντάς του παράλληλα τη μπλούζα του με σήμα της Χρυσής Αυγής.
Οι επιβάτες του λεωφορείου άρχισαν να φωνάζουν, ο οδηγός διαμαρτυρήθηκε και ενώ ο κόσμος κινήθηκε για να τον κατεβάσει από το λεωφορείο, ο δράστης πρόλαβε και χτύπησε τον μετανάστη στο πρόσωπο.
Το λεωφορείο σταμάτησε στη στάση «Περιβολάκι», όπου άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ πέρασαν χειροπέδες τόσο στον δράστη όσο και στον παθόντα και τους μετέφεραν στο Αστυνομικό Τμήμα Νίκαιας.
Η «Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή» και η Ένωση Μεταναστών Εργατών καταγγέλουν και δεύτερο περιστατικό σε βάρος μετανάστη, στις 7 Δεκεμβρίου, στη στάση λεωφορείου του κέντρου της Αθήνας και καλούν το σωματείο εργαζόμενων της ΕΘΕΛ και το ΕΚΑ να καταδικάσουν, μεταξύ άλλων, τις επιθέσεις στις αστικές συγκοινωνίες σε βάρος των μεταναστών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το νεότερα για τον Μιρτσέα Λουτσέσκου: «Θα εξεταστεί η εγκατάσταση συστήματος καρδιακής υποβοήθησης»
- Οι προτάσεις του ΔΝΤ για το στεγαστικό: Βάλτε φόρο στα άδεια σπίτια, χτίστε κοινωνικές κατοικίες
- Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Το «γαλλικό κλειδί» στην «σκουριασμένη» κλειδαριά της κυβέρνησης
- Ενοίκια: Τα σημεία «κλειδιά» για το Ε2
- Αντισημιτισμός vs Ακτιβισμός: Πώς η Βρετανία παγιδεύτηκε ανάμεσα στον Κάνιε και τη Γάζα
- «Δέματα Αγάπης» από την Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας
- Greek Economy Growth Forecast Cut to 1.9% for 2026
- Μαρούσι: Πώς βρέθηκε στο κενό η 27χρονη – Νοσηλεύεται εκτός κινδύνου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/aziz-acharki-jJbMgASm6l4-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442