Τρίτη 09 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Πεπεισμένη η Μέρκελ για το γαλλικό σχέδιο ανάκαμψης τονίζει ο Ζ.Ερό

Πεπεισμένη η Μέρκελ για το γαλλικό σχέδιο ανάκαμψης τονίζει ο Ζ.Ερό

Η καγκελάριος Α.Μέρκελ είναι «πεπεισμένη» ότι η γαλλική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί σε ένα σχέδιο για την ανάκαμψη της οικονομίας της, διαβεβαίωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζ.Ερό μετά τη συνάντηση με την Μέρκελ, και τόνισε ότι δεν έχει «καμία αμφιβολία» ότι δεν διαδίδει η γερμανική κυβέρνηση τη φημολογία περί ανησυχίας στη Γερμανία σχετικά με την γαλλική οικονομία. «Θέλουμε μια ισχυρή Γαλλία, όπως και η Γαλλία θέλει μια ισχυρή Γερμανία» είχε δηλώσει νωρίτερα η Α.Μέρκελ στην κοινή συνέντευξή τους, ευχόμενη να επιτύχουν τα μέτρα που έχει εφαρμόσει η Γαλλία. Αρνήθηκε πάντως να σχολιάσει περαιτέρω τη δράση της γαλλικής κυβέρνησης.

Η καγκελάριος Α.Μέρκελ είναι «πεπεισμένη» ότι η γαλλική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί σε ένα σχέδιο για την ανάκαμψη της οικονομίας της, διαβεβαίωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν-Μαρκ Ερό, σε συνέντευξη που έδωσε από το Βερολίνο στο τηλεοπτικό δίκτυο i-Tele, την Πέμπτη μετά τη συνάντησή του με την καγκελάριο.

«Θέλουμε μια ισχυρή Γαλλία, όπως και η Γαλλία θέλει μια ισχυρή Γερμανία» είχε δηλώσει νωρίτερα η Α.Μέρκελ στην κοινή συνέντευξή τους, ευχόμενη να επιτύχουν τα μέτρα που έχει εφαρμόσει η Γαλλία. Αρνήθηκε πάντως να σχολιάσει περαιτέρω τη δράση της γαλλικής κυβέρνησης.

«Η Γερμανίδα καγκελάριος είναι πεπεισμένη ότι η γαλλική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί σε ένα σχέδιο ανάκαμψης της οικονομίας μας για να καταστήσει τη Γαλλία, μια ισχυρή Γαλλία», υπογράμμισε ο Γάλλος πρωθυπουργός.

«Όπως είπε και η Ανγκελα Μέρκελ, η Ευρώπη χρειάζεται μια ισχυρή Γαλλία», πρόσθεσε.

Ο Ζαν Μαρκ Ερό διαβεβαίωσε εξάλλου ότι δεν έχει «καμία αμφιβολία» ότι δεν διαδίδει η γερμανική κυβέρνηση «τη φημολογία του Τύπου», σύμφωνα με την οποία υπάρχει ανησυχία στη Γερμανία σχετικά με τις οικονομικές προοπτικές της Γαλλίας.

«Εμείς δεν πρέπει να ερμηνεύουμε υπερβολικά στη Γαλλία αυτά που γράφονται σε ορισμένες εφημερίδες, και όχι σε όλο το γερμανικό Τύπο», σημείωσε ο Ερό.

Ισχυρή Γαλλία επιθυμεί η Μέρκελ

Η Καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Γάλλο πρωθυπουργό στο Βερολίνο, δήλωσε ότι επιθυμεί μια «ισχυρή Γαλλία» και την επιτυχία των μεταρρυθμίσεων τις οποίες προωθεί η γαλλική κυβέρνηση για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της χώρας.

«Θέλουμε μια ισχυρή Γαλλία, όπως και η Γαλλία θέλει μια ισχυρή Γερμανία», δήλωσε στην κοινή συνέντευξη με τον Γάλλο πρωθυπουργό, Ζαν-Μαρκ Ερό, τον οποίο δέχτηκε για πρώτη φορά στο Βερολίνο.

«Ευχόμαστε μεγάλη επιτυχία στα μέτρα που έχουν εφαρμοστεί στη Γαλλία», πρόσθεσε.

Ωστόσο, αρνήθηκε να κρίνει τη δράση της γαλλικής κυβέρνησης, όταν της ζητήθηκε από δημοσιογράφο.

«Δεν θα πρέπει να περιμένετε να σχολιάσω» την πολιτική της γαλλικής κυβέρνησης, είπε, υπογραμμίζοντας ότι ο καθένας «παρατηρεί φυσικά αυτά που συμβαίνουν σε κάθε χώρα».

«Εργαζόμαστε μαζί για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της Ευρώπης», τόνισε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 09 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο