Στην τελική ευθεία Ομπάμα και Ρόμνεϊ με τις δημοσκοπήσεις να δίνουν ισοπαλία
Το πολιτικό θερμόμετρο έχει «χτυπήσει» κόκκινο εν όψει των προεδρικών εκλογών της 6ης Νοεμβρίου στις Ηνωμένες Πολιτείες με τους Μπαράκ Ομπάμα και Μιτ Ρόμνεϊ να «οργώνουν» τις πολιτείες που κρατούν το «κλειδί» για τη νίκη. Ο Ομπάμα έχει στο πρόγραμμά του μπαράζ ομιλιών σε Νιου Χαμσάιρ, Φλόριντα, Οχάιο και Κολοράντο, ενώ ο Ρεπουμπλικανός αντίπαλός του πραγματοποιεί συγκεντρώσεις σε Άιοβα, Οχάιο, Πενσιλβάνια και Βιρτζίνια. Νέα δημοσκόπηση, 48 ώρες πριν στηθούν οι κάλπες, εμφανίζει τους διεκδικητές της προεδρίας ισοδύναμους με 48% στην πρόθεση ψήφου.
Το πολιτικό θερμόμετρο έχει «χτυπήσει» κόκκινο εν όψει των προεδρικών εκλογών της 6ης Νοεμβρίου στις Ηνωμένες Πολιτείες με τους Μπαράκ Ομπάμα και Μιτ Ρόμνεϊ να επιδιώκουν να προσελκύσουν τις ψήφους των αναποφάσιστων ψηφοφόρων «οργώνοντας» τις πολιτείες που κρατούν το «κλειδί» για τη νίκη.
Ο Μπαράκ Ομπάμα έχει στο πρόγραμμά του μπαράζ ομιλιών σε Νιου Χαμσάιρ, Φλόριντα, Οχάιο και Κολοράντο, ενώ ο Ρεπουμπλικανός αντίπαλός του πραγματοποιεί συγκεντρώσεις σε Άιοβα, Οχάιο, Πενσιλβάνια και Βιρτζίνια.
Νέα δημοσκόπηση, 48 ώρες πριν στηθούν οι κάλπες, εμφανίζει τους διεκδικητές της αμερικανικής προεδρίας ισοδύναμους με 48% στην πρόθεση ψήφου.
Η δημοσκόπηση, που δημοσιοποιήθηκε την Κυριακή από το ABC News και την Washington Post, δείχνει όμως ότι υπάρχει διαφορά στην πρόθεση ψήφου ανάμεσα σε διαφορετικές κοινωνικές και εθνοτικές ομάδες.
Τον Μπαράκ Ομπάμα προτιμούν με διαφορά 6% από τον Μιτ Ρόμνεϊ οι γυναίκες, ενώ ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος κερδίζει με διαφορά 7% την προτίμηση των ανδρών. Το 20% των λευκών ψηφοφόρων τάσσεται υπέρ του Ρόμνεϊ και ο Ομπάμα συγκεντρώνει το 59% των ψήφων των άλλων.
Όπως και στις εκλογές του 2008, οι νέοι (ποσοστό 25%) τάσσονται υπέρ του Μπαράκ Ομπάμα, αλλά οι μεγαλύτεροι σε ηλικία (12%) στηρίζουν τον Μιτ Ρόμνεϊ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Έτσι η φύση επηρεάζει μυαλό και σώμα
- Έρχεται νέο κύμα ανατιμήσεων μετά το Πάσχα στα σούπερ μάρκετ
- Νέες απειλές Τραμπ: «Μπορεί να περάσουμε από την Κούβα αφού τελειώσουμε με το Ιράν»
- Πλοίο διέσχισε τα Στενά του Ορμούζ παρά τον ναυτικό αποκλεισμό των ΗΠΑ – «Προκαταρκτικές συνομιλίες» Λιβάνου και Ισραήλ
- Μία ασθενής, τρία θανατηφόρα αυτοάνοσα – Κυτταρική θεραπεία CAR-T δείχνει να κάνει θαύματα
- Συνταγή: Τάρτα με σπανάκι
- Ο νόμος του Ισραήλ για τη θανατική ποινή Παλαιστινίων δεν έχει να κάνει με την δικαιοσύνη, αλλά με τον εθνικισμό
- Φόβοι για νέο ανοδικό ράλι στις τιμές των καυσίμων – «Κάηκε» με ένα γέμισμα το Fuel Pass
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442