Επίσχεση εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών από τη Δευτέρα σε όλη τη χώρα
Διεκδικώντας την αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών πολλών μηνών, περίπου 22.000 νοσοκομειακοί γιατροί σε ολόκληρη τη χώρα αρχίζουν από σήμερα, Δευτέρα, επίσχεση εργασίας. Κατά τη διάρκεια της επίσχεσης εργασίας θα εξυπηρετουνται τα επείγοντα περιστατικά, ενώ τα ραντεβού των ασθενών θα πρέπει να επαναπρογραμματισθούν.
Διεκδικώντας την αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών πολλών μηνών, περίπου 22.000 νοσοκομειακοί γιατροί σε ολόκληρη τη χώρα αρχίζουν από σήμερα, Δευτέρα, επίσχεση εργασίας. Κατά τη διάρκεια της επίσχεσης εργασίας θα εξυπηρετουνται τα επείγοντα περιστατικά, ενώ τα ραντεβού των ασθενών θα πρέπει να επαναπρογραμματισθούν.
Η απόφαση για την κινητοποίηση ελήφθη κατά τη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), το οποίο αναφέρει ότι «εξαιτίας της κωλυσιεργίας του υπουργείου Υγείας να αποπληρώσει δεδουλευμένες εφημερίες πολλών μηνών, δίνοντας ταυτόχρονα οδηγίες στις Διοικήσεις πολλών Νοσοκομείων να σφαγιάζουν τα προγράμματα εφημέρευσης, κινδυνεύουν οι ασθενείς που νοσηλεύονται ή προσέρχονται στα επείγοντα των Νοσοκομείων».
Η ΟΕΝΓΕ αναφέρει, επίσης, ότι η περικοπή κατά 18% στο ιατρικό μισθολόγιο, το οποίο έχει ήδη υποστεί μειώσεις της τάξης του 40%, πυροδότησε έντονες αντιδράσεις στο ιατρικό σώμα.
Οι νοσοκομειακοί γιατροί έχουν ήδη αποφασίσει να συμμετάσχουν στη γενική απεργία της 26ης Σεπτεμβρίου, ενώ προγραμματίζουν από κοινού με τους εργαζόμενους στα Νοσοκομεία γενικές συνελεύσεις και συλλαλητήρια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Εξάρχεια: Εκτός κινδύνου ο 50χρονος που δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι – Αναζητούνται οι δύο δράστες
- Έτσι η φύση επηρεάζει μυαλό και σώμα
- Έρχεται νέο κύμα ανατιμήσεων μετά το Πάσχα στα σούπερ μάρκετ
- Νέες απειλές Τραμπ: «Μπορεί να περάσουμε από την Κούβα αφού τελειώσουμε με το Ιράν»
- Πλοίο διέσχισε τα Στενά του Ορμούζ παρά τον ναυτικό αποκλεισμό των ΗΠΑ – «Προκαταρκτικές συνομιλίες» Λιβάνου και Ισραήλ
- Μία ασθενής, τρία θανατηφόρα αυτοάνοσα – Κυτταρική θεραπεία CAR-T δείχνει να κάνει θαύματα
- Συνταγή: Τάρτα με σπανάκι
- Ο νόμος του Ισραήλ για τη θανατική ποινή Παλαιστινίων δεν έχει να κάνει με την δικαιοσύνη, αλλά με τον εθνικισμό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442