Για «Τέταρτο Ράιχ» κάνει λόγο εφημερίδα του ομίλου Μπερλουσκόνι
Σφοδρότατη επίθεση εναντίον της επιρροής που ασκεί το Βερολίνο στην Ευρωζώνη εξαπολύει η ιταλική εφημερίδα Il Giornale -συμφερόντων της οικογένειας του Σίλβιο Μπερλουσκόνι- μιλώντας για «Τέταρτο Ράιχ» και υποστηρίζοντας ότι ο Μάριο Ντράγκι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) υποχώρησε στις πιέσεις του Βερολίνου. «Χάιλ Άνγκελα» είναι η λεζάντα που συνοδεύει φωτογραφία της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ με το δεξί χέρι υψωμένο. «Το 'όχι' της Μέρκελ και της Γερμανίας συνθλίβει εμάς και την Ευρώπη» γράφει η εφημερίδα.
Σφοδρότατη επίθεση εναντίον της επιρροής που ασκεί το Βερολίνο και η Άνγκελα Μέρκελ στην Ευρωζώνη εξαπολύει η ιταλική εφημερίδα Il Giornale -συμφερόντων της οικογένειας του Σίλβιο Μπερλουσκόνι- μιλώντας για «Τέταρτο Ράιχ» και υποστηρίζοντας ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) υποχώρησε στις πιέσεις του Βερολίνου.
Η εφημερίδα Il Giornale δημοσιεύει μια φωτογραφία της καγκελαρίου της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ με το δεξί χέρι υψωμένο και τη λεζάντα «Χάιλ Άνγκελα».
- Il Giornale: Quarto Reich
Με τον τρόπο αυτό η εφημερίδα σχολίασε τις δηλώσεις του Μάριο Ντράγκι την Πέμπτη με τις οποίες εμφανίστηκε να υπαναχωρεί από το σενάριο αγοράς ιταλικών ομολόγων εκ μέρους της ΕΚΤ. Η εφημερίδα υποστήριξε ότι ο Ντράγκι έκανε πίσω λόγω της γερμανικής αντίθεσης στο σχέδιο.
Το ‘όχι’ της Μέρκελ και της Γερμανίας θα μας συντρίψει, [όπως] και την Ευρώπη» αναφέρει η Giornale, επισημαίνοντας σε κύριο άρθρο της πως «η Γερμανία κέρδισε. Η Ιταλία, η Ευρώπη και το ευρώ έχασαν». Και προσθέτει ότι τι η Ιταλία ανήκει τώρα στο «Τέταρτο Ράιχ».
Το Τρίτο Ράιχ ήταν η περιοχή που κατείχε η Ναζιστική Γερμανία του Αδόλφου Χίτλερ, περιλαμβανομένης της στρατιωτικής κατοχής της Ιταλίας την περίοδο 1943-45. Το Πρώτο Ράιχ -η Αγία Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία του Γερμανικού Έθνους- ήλεγχε μέρος της Ιταλίας για περίπου 1.000 χρόνια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οι ΗΠΑ αναστέλλουν για έναν μήνα κυρώσεις για το ιρανικό πετρέλαιο
- Σεισμός 4,2 Ρίχτερ ταρακούνησε την Κεφαλονιά
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Τι δείχνουν οι κυλιόμενες μετρήσεις
- Νότια Κορέα: 10 νεκροί και 60 τραυματίες εξαιτίας πυρκαγιάς σε εργοστάσιο κατασκευής ανταλλακτικών αυτοκινήτων
- Μπόρνμουθ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-2: Οι «κόκκινοι διάβολοι» έχασαν την ευκαιρία
- Γιορτή σήμερα 21 Μαρτίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 21.03.2026]
- Χέιζ-Ντέιβις: «Eίναι ομάδα του Λεσόρ και του Ναν, έκανα ό,τι μπορούσα»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 21.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/keita-senoh-bbuXQShN3Go-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442