Στόχος επετεύχθη και νίκη 11-4 επί του Καζακστάν
Η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών πήρε την πρώτη της νίκη στο Ολυμπιακό τουρνουά επικρατώντας εύκολα του αδύναμου Καζακστάν με 11-4, αποτέλεσμα που δίνει μισή πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, όπου συνεχίζουν οι τέσσερις πρώτοι κάθε ομίλου. Πέντε γκολ πέτυχε ο Φουντούλης. Επόμενη αντίπαλος της Ελλάδας είναι η αήττητη Ισπανία, το Σάββατο (4/8, 16:10).
Η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών πήρε την πρώτη της νίκη στο Ολυμπιακό τουρνουά επικρατώντας εύκολα του αδύναμου Καζακστάν με 11-4, αποτέλεσμα που δίνει μισή πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, όπου συνεχίζουν οι τέσσερις πρώτοι κάθε ομίλου.
Eπόμενη αντίπαλος της Ελλάδας είναι η αήττητη Ισπανία το Σάββατο (4/8, 16:10) και στη συνέχεια το πιο κρίσιμο ματς με την Αυστραλία τη Δευτέρα (6/8. 13:20).
Ο Ντράγκαν Αντριτς χρησιμοποίησε σχεδόν όλους τους παίκτες τους, δίνοντας ανάσες στους βασικούς. Αλλαγή έγινε και ο Μουρίκης, που αποχώρησε με παγοκίστη στο γόνατο, χωρίς όμως να γίνει έως τώρα γνωστό εάν αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού.
Τα οκτάλεπτα: 2-1, 4-0, 3-1, 2-2.
ΕΛΛΑΔΑ (Ντράγκαν Αντριτς): Φουντούλης (5), Γ. Αφρουδάκης (3), Κοκκινάκης, Δελακάς, Μουρίκης.
ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ (Σεργκέι Ντροζντόφ): Ουσάκοφ, Γκοροβόϊ, Ουκουμάνοφ (2).
Στον όμιλο μας…
Ισπανία – Αυστραλία 13-9
Η Ισπανία επιβλήθηκε της Αυστραλίας με 13-9, στον αγώνα με τον οποίο άνοιξε η αυλαία της 3ης αγωνιστικής του ομίλου μας. Ετσι οι «φούριας ρόχας» παρέμειναν στην κορυφή ενώ τα «καγκουρό» γνώρισαν την πρώτη τους ήττα και σε περίπτωση νίκη της Ελλάδας, θα περάσουν στην 5η θέση.
Τα οκτάλεπτα: 2-1, 3-3, 4-1, 4-4
ΙΣΠΑΝΙΑ: Εσπανιόλ Λιφάντε 2, Περόνε 2, Μαρτίν Λοζάνο 2, Μινγκέλ, Γκαρθία Γκαντέα, Μολίνα Ρίος, Μάλαραχ Γκουέλ, Τριας Βάλες, Βάργκας Πέρεζ, Ροντρίγκες Γκαρσία.
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Χάουντεν, Ρόουτς, Μίλερ 5, Μπίντσγουερθ, Γουντς.
Κροατία – Ιταλία 11-6
Μεγάλη νίκη πέτυχε η Κροατία με 11-6 επί της Ιταλίας και εξασφάλισε την πρόκριση στους «8» του Ολυμπιακού τουρνουά υδατοσφαίρισης Ανδρών στο Λονδίνο. Ηταν η τρίτη νίκη σε ισάριθμους αγώνες για τους Κροάτες στον Α΄ όμιλο, όπου μετέχει κι η εθνική μας.
Τα οκτάλεπτα: 3-4, 1-1, 1-3, 1-3
ΙΤΑΛΙΑ: Φιλιόλι (2), Γκάλο (2), Τζίτο, Τζορτζέτι
ΚΡΟΑΤΙΑ: Μπόσκοβιτς (3), Σούκνο (3), Ομπράντοβιτς (2), Ντόμπουντ, Μπούριτς, Τζόκοβιτς
Η επόμενες αγωνιστικές
4η αγωνιστική (4/8)
13:20 Κροατία-Αυστραλία
16:10 ΕΛΛΑΔΑ-Ισπανία
17:30 Ιταλία-Καζακστάν
5η αγωνιστική (6/8)
12:00 Καζακστάν-Κροατία
13:20 ΕΛΛΑΔΑ-Αυστραλία
21:40 Ισπανία-Ιταλία
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
ΑΓ. Β. ΤΕΡΜ.
Κροατία 3 6 27-19
Ισπανία 3 4 34-23
ΕΛΛΑΔΑ 3 3 24-19
Ιταλία 3 3 21-23
Αυστραλία 3 2 21-25
Καζακστάν 3 0 14-32
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ξανά στην κορυφή η Άρσεναλ (2-1), τρίτη σερί νίκη για την Λίβερπουλ (2-1)
- Καλλιθέα: Βίντεο ντοκουμέντο από τη φωτιά στο διαμέρισμα με τους δύο νεκρούς – Ακούστηκε έκρηξη και ξέσπασαν φλόγες
- Κίνα: Χαιρετίζει τη συμφωνία εκεχειρίας Καμπότζης – Ταϊλάνδης, σχεδιάζει συνομιλίες
- Βαρδούσια: Η στιγμή της ανάσυρσης των τεσσάρων ορειβατών που έχασαν τη ζωή τους
- Τραγωδία: Νεκρός ο προπονητής της ομάδας γυναικών της Βαλένθια και τα τρία παιδιά του
- Ζελένσκι: Το «κοινό όραμα» με τις ΗΠΑ είναι σημαντικό – Νέα δήλωση εν όψει της συνάντησης με τον Τραμπ



