Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ αναλαμβάνει ο Τάκης Αθανασόπουλος
Τη νέα Διοίκηση του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιούσιας του Δημοσίου ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη η Κυβέρνηση. Πρόεδρος του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) αναλαμβάνει το πρώην στέλεχος επιχειρήσεων και καθηγητής Πανεπιστημίου Τάκης Αθανασόπουλος. Διευθύνων Σύμβουλος του Ταμείου του ΤΑΙΠΕΔ αναλαμβάνει ο μέχρι σήμερα επικεφαλής της Επενδυτικής Τραπεζικής του Ομίλου Alpha Bank Γιάννης Εμίρης.
Τη νέα Διοίκηση του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιούσιας του Δημοσίου ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη η κυβέρνηση.
Πρόεδρος του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) αναλαμβάνει το πρώην στέλεχος επιχειρήσεων και καθηγητής Πανεπιστημίου Τάκης Αθανασόπουλος.
Διευθύνων Σύμβουλος του Ταμείου του ΤΑΙΠΕΔ αναλαμβάνει ο μέχρι σήμερα επικεφαλής της Επενδυτικής Τραπεζικής του Ομίλου Alpha Bank Γιάννης Εμίρης.
Ο κ. Αθανασόπουλος είναι ακαδημαϊκός αλλά και διακεκριμένος μάνατζερ.
Το 1986, διετέλεσε μέλος της ιδρυτικής ομάδας της ΤΟΥΟΤΑ Ελλάς και ανέλαβε καθήκοντα Εκτελεστικού Αντιπροέδρου.
Από το 1989 έως το 2000 ήταν Πρόεδρος και CEO της εταιρίας. Τον Ιανουάριο του 2001 προσχώρησε στην Toyota Motor Marketing Europe αναλαμβάνοντας τα καθήκοντα του Εκτελεστικού Αντιπροέδρου και Chief Operating Officer.
Τον Ιούνιο του 2004 προήχθη σε Managing Officer της Toyota Motor Corporation και Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο της Toyota Motor Europe.Από τον Ιούλιο του 2006 είναι Senior Executive Advisor της Toyota Motor Europe.
Το Φεβρουάριο του 2007 ανέλαβε τα καθήκοντα του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού.
Το τελευταίο διάστημα ο κ. Αθανασόπουλος κατείχε τη θέση του Αντιπροέδρου στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΟΒΕ.
Ο κ. Αθανασόπουλος ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Institute of Technology του Illinois όπου απέκτησε Bachelor of Science Μηχανολόγου Παραγωγής, Masters και Ph.D. στη Διοίκηση Επιχειρήσεων.
Δίδαξε στο Loyola University του Σικάγο και στο Wright State University του Οχάιο, όπου και διετέλεσε Associate Dean για τα ακαδημαϊκά και ερευνητικά προγράμματα της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων.
Το 1981 επέστρεψε στην Ελλάδα ως Τακτικός Καθηγητής στην έδρα της Οικονομικής των Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς όπου διετέλεσε Πρόεδρος των Τμημάτων Οργάνωσης και Διοίκησης των Επιχειρήσεων και Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής, και Πρύτανης του Πανεπιστημίου.
Σήμερα είναι Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιώς.
Γεννήθηκε στις 30/06/1944 στο Στάδιο Τεγέας στην Αρκαδία. Είναι παντρεμένος με την Φραντσέσκα Αθανασοπούλου και έχει τρεις κόρες, την Κατερίνα-Συλβάνα, την Μαριλέα και την Βαλέρια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Βασίλης Ρίζος: Το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον γιο της Θεανώς Φωτίου που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή
- Τρομερός Σιμεόνε: Υποκλίθηκε στον Γκριεζμάν και τον… προειδοποίησε ότι θα γίνει αλλαγή αν δεν τρέχει! (vid)
- Θεσσαλονίκη: 17χρονος Αιγύπτιος κατηγορείται για βιασμό 14χρονης που τον φιλοξενούσε στο σπίτι της
- Με το βλέμμα στον δοκιμαζόμενο Λίβανο – Η Συρία μεταξύ ανάσχεσης και διάχυσης της κρίσης
- Στείρωση σκύλου και γάτας: Μια εξατομικευμένη ιατρική απόφαση – Τα υπέρ και τα κατά
- ΤτΕ: Ποιοι παράγοντες «ταΐζουν» τον πληθωρισμό – Τι να περιμένουμε από εδώ κι εμπρός
- Ρένια Λουϊζίδου: Πώς τη βοήθησε ο Γιάννης Μπέζος στα πρώτα της βήματα
- Τι χρειάζεται ο Παναθηναϊκός για να βγει στην τετράδα – Το απαραίτητο 2/2 και ο συνδυασμός αποτελεσμάτων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/michael-heng-HXM4NOBOzXc-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442