Ο Μάνος Χατζιδάκις συναντά την τζαζ στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών
Την Παρασκευή 27 Ιουλίου στις 21:00 το βράδυ το μικρό φεστιβάλ στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής κορυφώνεται με το αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι. Η συναυλία φέρει τον τίτλο της ομώνυμης συλλογής του Κουιντέτου του Δημήτρη Καλαντζή: Mano's - Ο Μάνος Χατζιδάκις συναντά την τζαζ.
Την Παρασκευή 27 Ιουλίου στις 21:00 το βράδυ το μικρό φεστιβάλ στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής κορυφώνεται με το αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι.
Η συναυλία φέρει τον τίτλο της ομώνυμης συλλογής του Κουιντέτου του Δημήτρη Καλαντζή: Mano’s – Ο Μάνος Χατζιδάκις συναντά την τζαζ.
Η επιλογή των μελωδιών από τον Δημήτρη Καλαντζή προέρχεται από μουσικές και τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι από τον κινηματογράφο («Πόλη μαγική», «Θάλασσα πλατιά», «Μια Παναγιά», «Η μπαλάντα των αισθήσεων και των παραισθήσεων») και το θέατρο (Χορός ή από κύκλους τραγουδιών: Πέρα στο θολό ποτάμι, Η μπαλάντα του οδοιπόρου, Dedication, Το φεγγάρι είναι κόκκινο, Street song).
Τα πολυτραγουδισμένα και αγαπημένα τραγούδια θα παρουσιαστούν στη «γλώσσα της τζαζ» από πέντε σπουδαίους μουσικούς (Δημήτρης Καλαντζής – πιάνο, ενορχηστρώσεις – Τάκης Πατερέλης- άλτο σαξόφωνο, Ανδρέας Πολυζωγόπουλος – τρομπέτα, φλικόρνο – Αλέξανδρος-Δράκος Κτιστάκης – τύμπανα και Γιώργος Γεωργιάδης – μπάσο).
Tα εισιτήρια στοιχίζουν 5 ευρώ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οι ΗΠΑ θέτουν προς πώληση 250 τεθωρακισμένα στην Πολωνία για… 1 δολάριο!
- Η Ιαπωνία προς μια νέα πυρηνική εποχή
- Αθλέτικ Μπιλμπάο – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-0: Σπουδαία νίκη για τους Βάσκους του Βαλβέρδε
- Η πλούσια Αρκτική μήλον της έριδος για ΗΠΑ, Κίνα και Ρωσία
- Τραγωδία στη Γαλλία: Τέσσερις νεαροί Πορτογάλοι σκοτώθηκαν σε τροχαίο κοντά στα σύνορα με την Ελβετία
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]




