Στο Μουσείο της Ακρόπολης θα εκτεθεί προσωρινά το κύπελλο του Σπύρου Λούη
Το ασημένιο κύπελλο που απονεμήθηκε στον Σπύρο Λούη κατά τους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896 θα εκτεθεί από τον Σεπτέμβριο και για ένα χρόνο στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης, ανακοίνωσε το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».
Το ασημένιο κύπελλο που απονεμήθηκε στον Σπύρο Λούη κατά τους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896 θα εκτεθεί από τον Σεπτέμβριο και για ένα χρόνο στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης, ανακοίνωσε το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».
Το κύπελλο του Σπύρου Λούη απέκτησε το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» τον περασμένο Απρίλιο σε δημοπρασία.
Η ανακοίνωση της απόκτησής του συνοδεύτηκε από δέσμευση του Ιδρύματος να καταστήσει το Κύπελλο προσβάσιμο στο κοινό, εκθέτοντάς το μόνιμα στο «Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», όταν αυτό ολοκληρωθεί.
Προκειμένου να προχωρήσει στην άμεση δημόσια έκθεση του κυπέλλου, το Ίδρυμα Νιάρχος ξεκίνησε τη διαδικασία αξιολόγησης σειράς πιθανών προσωρινών εκθεσιακών χώρων σε όλη την επικράτεια.
Η ασφαλής έκθεση του κυπέλλου και η δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασης σε αυτό για το ευρύ κοινό αποτέλεσαν τα βασικά κριτήρια επιλογής των πιθανών χώρων.
Μετά την αξιολόγηση, το Ίδρυμα κατέληξε στην απόφαση να εκθέσει το κύπελλο για ένα χρόνο στο Μουσείο της Ακρόπολης.
Την έκθεση θα συμπληρώνει ενημερωτικό, οπτικοακουστικό και έντυπο υλικό για την καλύτερη πληροφόρηση των επισκεπτών.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης του κυπέλλου στο Μουσείο της Ακρόπολης, το Ίδρυμα θα συνεχίσει τις προσπάθειές του να εντοπίσει και άλλους κατάλληλους χώρους σε όλη τη χώρα, οι οποίοι θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν προσωρινά το κύπελλο, μέχρι το 2015, οπότε θα μεταφερθεί μόνιμα για έκθεση στο «Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ιράν: Ο Μακρόν συνομιλεί με τον Πεζεσκιάν και απευθύνει έκκληση για διαπραγματεύσεις
- Δανία: Επικρατεί η συμμαχία της κεντροαριστεράς, αλλά δεν εξασφαλίζει απόλυτη πλειοψηφία
- Ιταλία: Δύο παραιτήσεις στο υπουργείο Δικαιοσύνης στη σκιά του αρνητικού αποτελέσματος στο δημοψήφισμα
- Κολομβία: Στους 69 οι νεκροί από τη συντριβή του μεταγωγικού αεροσκάφους
- ΟΗΕ: 8 χώρες, ανάμεσά τους η Ελλάδα, ζητούν τέλος στους εποικισμούς και λύση δύο κρατών στο Παλαιστινιακό
- Μεξικό: 15χρονος μαθητής πυροβόλησε και σκότωσε 2 γυναίκες σε ιδιωτικό σχολείο



