
Παρεμβάσεις στο νόμο για τα ΑΕΙ μελετά το υπουργείο Παιδείας
Την ανάγκη παρεμβάσεων στο νόμο για τα ΑΕΙ με στόχο την καλύτερη εφαρμογή του τόνισε ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, κατά τη συνάντησή του με τους εκπροσώπους των καθηγητών πανεπιστημίου (ΠΟΣΔΕΠ) και ΤΕΙ (ΟΣΕΠ ΤΕΙ), καθώς και της Ένωσης Ελλήνων Ερευνητών (ΕΕΕ). Κατά πληροφορίες, η συνάντηση θα επαναληφθεί ενδεχομένως και την ερχόμενη εβδομάδα.
Την ανάγκη παρεμβάσεων στο νόμο για τα ΑΕΙ με στόχο την καλύτερη εφαρμογή του τόνισε ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, κατά τη συνάντησή του με τους εκπροσώπους των καθηγητών πανεπιστημίου (ΠΟΣΔΕΠ) και ΤΕΙ (ΟΣΕΠ ΤΕΙ), καθώς και της Ένωσης Ελλήνων Ερευνητών (ΕΕΕ).
Η συνάντηση, που έγινε στο υπουργείο Παιδείας, διήρκεσε περισσότερο από μιάμιση ώρα και οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών και των ερευνητών έθεσαν όλα τα ζητήματα, με κορυφαίο αυτό που σχετίζεται με την λειτουργία των ΑΕΙ και την εφαρμογή του νόμου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση θα επαναληφθεί, ενδεχομένως και την ερχόμενη εβδομάδα, προκειμένου να συζητηθεί εκτενώς η εφαρμογή του νόμου για τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ και, κυρίως, οι τυχόν βελτιώσεις του.
Σύμφωνα με πληροφορίες από καθηγητές, ο Κ. Αρβανιτόπουλος φάνηκε να στηρίζει το κοινό αίτημα για την ανάγκη επαναφοράς της Γενικής Γραμματείας Έρευνας στον φυσικό της χώρο, στο υπουργείο Παιδείας, όπως γίνεται σε όλα τα ευρωπαϊκά κράτη. Ωστόσο, τόνισε ότι η επίλυση του θέματος δεν εξαρτάται από τον ίδιο. Συγχρόνως, στηρίζει το αίτημα για μη περικοπή του μισθολογίου.
Πάντως, ο υπουργός τόνισε στους εκπαιδευτικούς της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ότι τα Ιδρύματα πρέπει να λειτουργήσουν κανονικά τον Σεπτέμβριο και επισήμανε την ανάγκη παρεμβάσεων στον νόμο, προς την κατεύθυνση, όμως, της καλύτερης εφαρμογής του.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ιράν: Χάος στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι – Κόσμος τρέχει πανικόβλητος
- Έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Άμυνας για τις εξελίξεις στην Μέση Ανατολή
- Η La Liga κυριαρχεί στην παραγωγή ταλέντων με αξία 1,477 δισ. ευρώ
- Η αληθινή ιστορία πίσω από τον περίφημο καβγά του JFK Jr. και της Κάρολιν Μπεσέτ σε πάρκο της ΝΥ
- Η κάθοδος στην άβυσσο
- Snoop Dogg και Σουόνσι: Η πιο απρόσμενη σύμπραξη στο σύγχρονο ποδόσφαιρο
- Αλί Χαμενεΐ: Πώς τον εντόπισαν και τον σκότωσαν – Η πληροφορία της CIA και το χτύπημα του Ισραήλ
- Παχυσαρκία: Τι υπόσχονται τα νέα φάρμακα – Έρχονται και στην Ελλάδα σε μορφή χαπιού
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 01.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/matt-bennett-FHCaT8blG5k-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442