Πέθανε ο Γάλλος φιλόσοφος Ροζέ Γκαροντί
Πέθανε ο Γάλλος φιλόσοφος, Ροζέ Γκαροντί, μία από τις πλέον αμφιλεγόμενες προσωπικότητες της εποχής μας. Ο Γκαροντί ήταν 98 ετών. Το 1996 δημοσίευσε το πιο αμφιλεγόμενο έργο του, «Θεμελιώδεις Μύθοι της Ισραηλινής Πολιτικής». Σε αυτό υποστήριξε ότι «το Ολοκαύτωμα δεν συνέβη όπως μας λένε» και καταδικάστηκε σε φυλάκιση με αναστολή.
Πέθανε ο Γάλλος φιλόσοφος, Ροζέ Γκαροντί, μία από τις πλέον αμφιλεγόμενες προσωπικότητες της εποχής μας. Ο Γκαροντί ήταν 98 ετών.
Ο φιλόσοφος πέρασε τη ζωή του κυνηγημένος. Πρώην μέλος του κομμουνιστικού κόμματος -διεγράφη το 1970-, προσηλυτίστηκε στο Ισλάμ τη δεκαετία του 1980.
Κονταροχτυπήθηκε με τον Ναζισμό επί 33 μήνες στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Το 1996 δημοσίευσε το πιο αμφιλεγόμενο έργο του, «Θεμελιώδεις Μύθοι της Ισραηλινής Πολιτικής».
Σε αυτό υποστήριξε ότι «το Ολοκαύτωμα δεν συνέβη όπως μας λένε». Το 1998 καταδικάστηκε σε φυλάκιση με αναστολή για την άρνηση του Ολοκαυτώματος.
Έγραψε περισσότερα από 50 βιβλία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πορτογαλία: Σαρωτική νίκη του σοσιαλιστή Σεγκούρο στις προεδρικές εκλογές έναντι του ακροδεξιού Βεντούρα
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Κατάσκοπος 3 χρόνια και όχι μόλις 3 μήνες
- Ο φόβος για την AI, νέα πραγματικότητα στη Wall Street
- Google: Κάτι αλλάζει με τις επαφές στα κινητά Android – Η έξυπνη…καρτών κλήσεων
- Βαλένθια – Ρεάλ Μαδρίτης 0-2: Σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή, με Καρέρας – Εμπαπέ!
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 09.02.2026]



