
Αναρμόδια η υπηρεσιακή κυβέρνηση για μεταβολή στη μετενέργεια, δηλώνει ο Π.Πικραμμένος
«Η κυβέρνηση αυτή δεν έχει οιανδήποτε αρμοδιότητα για τη μεταβολή του ισχύοντος νομοθετικού καθεστώτος» δήλωσε ο πρωθυπουργός σχετικά με το θέμα του «παγώματος» της μετενέργειας, την οποία επιθυμούσε ο υπηρεσιακός υπουργός Εργασίας Α.Ρουπακιώτης. Ο κ. Πικραμμένος κάλεσε τους κοινωνικούς εταίρους «να συνεννοηθούν διότι η κυβέρνηση αυτή αποκλειστικό σκοπό έχει να οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές».
«Η κυβέρνηση αυτή δεν έχει οιανδήποτε αρμοδιότητα για τη μεταβολή του ισχύοντος νομοθετικού καθεστώτος» δήλωσε ο πρωθυπουργός σχετικά με το θέμα του «παγώματος» της μετενέργειας, την οποία επιθυμούσε ο υπηρεσιακός υπουργός Εργασίας Α.Ρουπακιώτης.
«Ό,τι ισχύει πρέπει και να εφαρμόζεται. Τώρα είναι ένα εντελώς διαφορετικό θέμα εάν στο πλαίσιο της κοινωνικής ειρήνης, της κοινωνικής καταλαγής, οι κοινωνικοί εταίροι μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους ώστε να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να βρουν λύσεις οι οποίες δεν θα δυναμιτίζουν το κλίμα στην τόσο δύσκολη περίοδο που ζούμε» δήλωσε ο πρωθυπουργός.
Ο κ. Πικραμμένος έκανε έκκληση στους κοινωνικούς εταίρους να μπορέσουν να συνεννοηθούν, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση αποκλειστικό σκοπό έχει να οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές.
Υπενθυμίζεται ότι τα τελευταία 24ωρα σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές συνεντεύξεις του, κ. Ρουπακιώτης είχε τονίζει ότι στόχος του ήταν να υπάρξουν συνθήκες ηρεμίας στην αγορά, μέσα σε μια τόσο δύσκολη περίοδο.
Σε αυτό το πλαίσιο, επιχειρούσε να έρθει σε συνεννόηση με τους εργοδοτικούς φορείς ώστε να «παγώσουν» οι ενέργειες που αφορούν σε καταγγελίες συλλογικών συμβάσεων, μετά την παρέλευση της περιόδου της μετενέργειας για συμβάσεις που έχουν λήξει.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κρήτη: Τοποθέτησαν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό σε καφετέρια στο Ηράκλειο
- Συνέδριο ΠΑΣΟΚ – 2η ημέρα: Πηγαδάκια, πρωτοκλασάτοι και οι ψηφοφορίες που έδειξαν ισορροπίες
- Grand Prix Ιαπωνίας: Νικητής ξανά ο Κίμι Αντονέλι (pic)
- Μουντιάλ χωρίς brands
- Στη φυλακή ακόμα τέσσερις για το κύκλωμα απάτης με το ΦΠΑ, ανάμεσά τους και πρώην παίκτης ριάλιτι
- Ωρα της Γης: Η στιγμή που η Αθήνα «έσβησε» – Το Παναθηναϊκό Στάδιο και η Ακρόπολη στο σκοτάδι
- O Χεζόνια, ο Ραζνάτοβιτς και τα σενάρια για το μέλλον του στη Euroleague
- Πρέπει ο σκύλος να χαιρετά όλους στη βόλτα; – Τι ισχύει πραγματικά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 29.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/david-wirzba-1kqqPKhn0a4-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442