«Να δώσουμε χρόνο, όχι συμβουλές στην Ελλάδα» δηλώνει ο Βέλγος πρωθυπουργός
«Η Ελλάδα είναι μια ανεξάρτητη χώρα. Τα κόμματα πρέπει να σχηματίσουν μόνα τους κυβέρνηση. Εμείς, οι Ευρωπαίοι, πρέπει να αποφύγουμε να δώσουμε οποιαδήποτε συμβουλή» δηλώνει ο Βέλγος πρωθυπουργός Έλιο ντι Ρούπο σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται τη Δευτέρα στην γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung. Τονίζει ότι πρέπει να δοθεί χρόνος στους Έλληνες πολιτικούς για τη συγκρότηση κυβέρνησης, σημειώνοντας πως η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή για ολόκληρη την Ευρωζώνη.
«Η Ελλάδα είναι μια ανεξάρτητη χώρα. Τα κόμματα πρέπει να σχηματίσουν μόνα τους κυβέρνηση. Εμείς, οι Ευρωπαίοι, πρέπει να αποφύγουμε να δώσουμε οποιαδήποτε συμβουλή» δηλώνει ο Βέλγος πρωθυπουργός Έλιο ντι Ρούπο σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται τη Δευτέρα στην γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung.
Ο Έλιο ντι Ρούπο τονίζει ότι πρέπει να δοθεί χρόνος στους Έλληνες πολιτικούς για να σχηματίσουν κυβέρνηση, σημειώνοντας πως η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή για ολόκληρη την Ευρωζώνη.
«Πιστέψαμε ότι η Ελλάδα ήταν στο σωστό δρόμο για να βγει από την κρίση με τη βοήθειά μας και με μια μεταβατική κυβέρνηση και τώρα οι πολίτες τιμώρησαν όλα αυτά με την ψήφο τους» αναφέρει ο Βέλγος πρωθυπουργός.
Και υπογραμμίζει πως πρέπει να δοθεί χρόνος στους πολιτικούς της Ελλάδας για τη συγκρότηση κυβέρνησης.
«Δείτε τη Γερμανία, δύο κόμματα διαπραγματεύτηκαν το σχηματισμό κυβέρνησης. Στο Βέλγιο ήταν έξι. Και στην Ελλάδα υπάρχουν τουλάχιστον τρία κόμματα, χρειάζεται χρόνος. Πρέπει να τους δώσουμε χρόνο» επισημαίνει.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Χανιά: Ανήλικοι έβαλαν φωτιές, πέταξαν βόμβες μολότοφ και προκάλεσαν ζημιές σε παιδική χαρά
- ΑΕΚ: Η 11άδα για το πρώτο παιχνίδι με τη Ράγιο Βαγιεκάνο
- Συλλήψεις στη Χαλκίδα για αρχαία, ναρκωτικά και όπλα
- Ανρί: «Λανθασμένη η κόκκινη στον Κουμπαρσί, η αποβολή του άλλαξε εντελώς το Μπαρτσελόνα – Ατλέτικο»
- Προειδοποίηση ΔΝΤ: Ο πόλεμος μπορεί να βυθίσει σε επισιτιστική ανασφάλεια άλλα 45 εκατ. ανθρώπους
- Ο Μαρκ Ρούτε αποθέωσε τον… Τραμπ: «Θαυμάζω την ηγεσία του» – Τι είπε για τον «αφανισμό» του Ιράν
- Ρίξτε μια ματιά στο τρένο με το οποίο ταξίδευε ο Τίτο
- Εκτός ο Ευαγγέλου: Χωρίς Έλληνα διαιτητή το μουντιάλ, όπου πάνε Νορβηγός και Σουηδός
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/evgeni-tcherkasski-6AcF6hcRU8A-unsplash-1-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442