Τερματίζει την απεργία πείνας η Γιούλια Τιμοσένκο
Η φυλακισμένη πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας Γιούλια Τιμοσένκο πρόκειται να σταματήσει την Τετάρτη την απεργία πείνας που ξεκίνησε στις 20 Απριλίου για να διαμαρτυρηθεί για τις κακοποιήσεις που υπέστη στη φυλακή, δήλωσε η κόρη της Γεβγκένια. Πάντως η φυλακισμένη πρώην πρωθυπουργός, αν και αρνήθηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να δεχθεί να διακομιστεί την Τετάρτη.
Η φυλακισμένη πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας Γιούλια Τιμοσένκο πρόκειται να σταματήσει την Τετάρτη την απεργία πείνας που ξεκίνησε στις 20 Απριλίου για να διαμαρτυρηθεί για τις κακοποιήσεις που υπέστη στη φυλακή, δήλωσε η κόρη της Γεβγκένια.
Ο Γερμανός νευρολόγος Λουτς Χαρμς θα βοηθήσει την Τιμοσένκο να σταματήσει την απεργία πείνας, δήλωσε η Γεβγκένια Τιμοσένκο αφού επισκέφθηκε τη μητέρα της στη φυλακή του Χαρκίβ όπου κρατείται από τον Αύγουστο.
Πάντως η φυλακισμένη πρώην πρωθυπουργός αρνήθηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, όμως άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να δεχθεί να διακομιστεί την Τετάρτη.
Η Τιμοσένκο εξήγησε την απόφασή της λέγοντας ότι χρειάζεται πρώτα περισσότερο χρόνο για να συζητήσει την κατάστασή της με τους δικηγόρους της, μετέδωσε το πρακτορείο Interfax.
Ο Χαρμς, από την πλευρά του, δήλωσε μετά την άφιξή του στο νοσοκομείο ότι αναμένει να έχει μια καλή συνεργασία με τους Ουκρανούς γιατρούς και ότι και άλλοι Γερμανοί συνάδελφοί του ενδέχεται να συνδράμουν αργότερα στη θεραπεία της Τιμοσένκο.
Η Τιμοσένκο, που εκτίει ποινή κάθειρξης επτά ετών και ξεκίνησε απεργία πείνας στις 20 Απριλίου για να διαμαρτυρηθεί για την κακοποίηση που υπέστη στη φυλακή, υποφέρει από πόνους στη μέση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Να αποφύγει την… σκούπα θέλει ο Ιτούδης
- Σάρον Στόουν: Φωτογραφίζεται ανέμελη με μαγιό και χωρίς φίλτρα στα 68 της
- Ωρες αγωνίας για 19μηνών βρέφος στη Σκόπελο
- Ο Βαλαντσιούνας, η πρόταση της Ζαλγκίρις και οι πιθανότητες για επιστροφή στη Euroleague
- Μωβ μέδουσες: Γιατί έχει αυξηθεί η παρουσία τους στις ελληνικές θάλασσες – Σχέδιο με πλωτά πλέγματα σε παραλίες της Εύβοιας
- «Δεν είναι ύποπτος φυγής ο 89χρονος» – Αιχμές από τον δικηγόρο του για την ποινική μεταχείρισή του
- NBA: Μυθικός Λεμπρόν Τζέιμς έστειλε τους Λέικερς στους ημιτελικούς της Δύσης – Δύο Game 7 στην Ανατολή (vids)
- Διάκριση των εξουσιών;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


![Ακίνητα: Πού αυξάνονται, που μειώνονται τα τ.μ. – Οι περιοχές [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/17023519-128x85.jpg)



![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 02.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/maciej-chwirot-NeBvIH2qmt4-unsplash-315x220.jpg)


















































![Ακίνητα: Πού αυξάνονται, που μειώνονται τα τ.μ. – Οι περιοχές [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/17023519-315x220.jpg)











Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442