Τη Μιανμάρ επισκέπτεται η επικεφαλής της Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ Κάθριν Αστον
Το νέο κεφάλαιο στις σχέσεις ΕΕ-Μιανμάρ επιθυμεί να εγκαινιάσει η επικεφαλής της Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ Κάθριν Αστον, η οποία επισκέπτεται τη χώρα. Σημειώνεται ότι πριν από λίγες εβδομάδες βρέθηκε στη Μιανμάρ και ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος συναντήθηκε και με την επικεφαλής της Αντιπολίτευσης Σου Κίι.
Το νέο κεφάλαιο στις σχέσεις ΕΕ-Μιανμάρ επιθυμεί να εγκαινιάσει η επικεφαλής Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ Κάθριν Αστον, η οποία επισκέπτεται τη χώρα. Σημειώνεται ότι πριν από λίγες εβδομάδες βρέθηκε στη Μιανμάρ και ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος συναντήθηκε και με την επικεφαλής της Αντιπολίτευσης Σου Κίι.
Η νέα κυβέρνηση που ορίστηκε στη Μιανμάρ υποσχέθηκε να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις γεγονός που έπεισε την ΕΕ να αναστείλει το μεγαλύτερο μέρος των κυρώσεων.
Ωστόσο, η ΕΕ διατηρεί το δικαίωμα να επιβάλει εκ νέου τις κυρώσεις αυτές εάν σταματήσει η διαδικασία για την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων.
«Βεβαίως, οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να συνεχιστούν. Πρέπει να δούμε περαιτέρω πρόοδο» ανέφερε η Αστον σε ανακοίνωσή της που εκδόθηκε πριν από την αναχώρησή της για τη Μιανμάρ.
Αντίστοιχους τόνους είχε χρησιμοποιήσει και ο Κάμερον κατά τη δική του επίσκεψη. Χαιρέτησε μεν τις αλλαγές που προωθούνται, αλλά έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι ο δρόμος είναι μακρύς και δύσκολος.
Η βαρόνη Αστον συναντήθηκε με την ηγέτιδα της Αντιπολίτευσης Αούνγκ Σαν Σου Κίι και θα εγκαινιάσει γραφείο της ΕΕ στην εμπορική πρωτεύουσα Γιανγκόν.
Στη συνέχεια θα επισκεφθεί την πρωτεύουσα, όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της χώρας και με άλλους αξιωματούχους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Στη φυλακή ο 35χρονος εκτελεστής της ρωσόφωνης μαφίας
- Ο Έμερι θέλει να πιάσει στον… ύπνο την Άρσεναλ
- Πηγές ΥΠΕΘΑ: Παντελώς ανακριβείς οι ισχυρισμοί για δήθεν «εξαπάτηση» των στρατιωτικών
- Σουρινάμ: Αυτοκτόνησε στη φυλακή ο άνδρας που σκότωσε με μαχαίρι εννέα ανθρώπους
- Τσουκαλάς: Ο κ. Κακλαμάνης προσπαθεί να κάνει διαχείριση πολιτικού κόστους για τον κ. Μητσοτάκη
- Ολυμπιακός – ΟΦΗ: Η ενημέρωση των «ερυθρόλευκων» για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια του Betsson Super Cup
- Νικήτας Κακλαμάνης: Τον λαό οφείλεις να τον σέβεσαι όταν ανεβαίνεις στην εξουσία
- «Ήταν σαν να μην πέρασε μια μέρα»: Συγκινεί η Αγγελική Λάμπρη για το reunion του Παρά Πέντε
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 29.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ken-cheung-yHST1WmTqzI-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442