Αλλαγή ωραρίου για μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους προτείνει ο ΣΕΤΕ
Την ανάγκη να τροποποιηθεί το ωράριο λειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων της χώρας για την καλύτερη εξυπηρέτηση των τουριστών υπογραμμίζει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ). Προτείνει αντί του ωραρίου 8:00-15:00 που ισχύει σήμερα τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι να είναι ανοιχτοί από τις 10:00-17:00.
Την ανάγκη να τροποποιηθεί το ωράριο λειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων της χώρας υπογραμμίζει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).
Προτείνει αντί του ωραρίου 8:00-15:00 που ισχύει σήμερα τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι να είναι ανοιχτοί από τις 10:00-17:00.
Το προτεινόμενο ωράριο θα εξυπηρετεί καλύτερα τις ανάγκες των τουριστών και θα συμβάλει στην αύξηση των εσόδων των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων, σύμφωνα τον ΣΕΤΕ, χαρακτηρίζοντας ακατανόητη την αρνητική στάση της ηγεσίας της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ).
Παρά τις διαβεβαιώσεις του υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, Π. Αλιβιζάτου, για την πλήρη προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων των φυλάκων, η ΠΕΥΦΑ φαίνεται να μην αντιλαμβάνεται τη δεινή θέση της χώρας μας και το γεγονός ότι ο τουρισμός μπορεί να αποτελέσει τον πυλώνα για την έξοδο από την κρίση, τονίζει ο ΣΕΤΕ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Εντυπωσιακές εικόνες από τα εκατοντάδες drones στον ουρανό του Ηρακλείου
- Η πιο ακριβή «μετακόμιση» της ιστορίας: Η ταπισερί της Μπαγιέ και το ρίσκο των 800 εκατ. λιρών
- Τραμπ: Ο Ζελένσκι δεν έχει τίποτα μέχρι να το εγκρίνω εγώ
- Σομαλιλάνδη: Πού βρίσκεται – Γιατί το Ισραήλ προχώρησε στην αναγνώρισή της
- Μονακό – Ρεάλ Μαδρίτης 100-95: Η ομάδα του Σπανούλη νίκησε τη «Βασίλισσα»
- Φωκίδα: Το τραγικό παιχνίδι της μοίρας στα Βαρδούσια – Ο 5ος της παρέας που δεν ακολούθησε, ειδοποίησε τις αρχές



