Υπεύθυνες για τη χρηματοδότηση κομμάτων είναι οι εθνικές αρχές, λέει ο Μπαρόζο
Για το θέμα της χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων αρμόδιες είναι οι εθνικές αρχές της κάθε χώρας- μέλους της ΕΕ και όχι οι κοινοτικές αρχές, ξεκαθάρισε εκπρόσωπος της Κομισιόν, προϊδεάζοντας για την απάντηση που θα λάβει ο πρόεδρος της Ομάδας των Φιλελευθέρων στην Ευρωβουλή, Γκι Βερχόφστατ, που ρωτούσε σχετικά με τη χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων στην Ελλάδα.
Για το θέμα της χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων αρμόδιες είναι οι εθνικές αρχές της κάθε χώρας- μέλους της ΕΕ και όχι οι κοινοτικές αρχές, ξεκαθάρισε εκπρόσωπος της Κομισιόν, προϊδεάζοντας για την απάντηση που θα λάβει ο πρόεδρος της Ομάδας των Φιλελευθέρων στην Ευρωβουλή, Γκι Βερχόφστατ, που ρωτούσε σχετικά με το ύψος της χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων στην Ελλάδα.
Ο εκπρόσωπος επιβεβαίωσε, ερωτηθείς σχετικά, ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής, Ζοζέ Μπαρόζο, έλαβε την επιστολή του προέδρου της Ομάδας των Φιλελευθέρων στην Ευρωβουλή, Γκι Βερχόφστατ, σχετικά με τη χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων στην Ελλάδα.
Σημείωσε δε ότι όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις θα υπάρξει απαντητική επιστολή.
Ωστόσο, τόνισε πως για το θέμα της χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων αρμόδιες είναι οι εθνικές αρχές της κάθε χώρας- μέλους της ΕΕ και όχι οι κοινοτικές αρχές.
Ειδικότερα ο κ. Γκ.Φερχόφστατ ζητά να πληροφορηθεί επί ποία βάση τα δύο βασικά πολιτικά κόμματα που, όπως υποστηρίζει, «ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση, μπορούν να λαμβάνουν ενίσχυση με επιβάρυνση των φορολογουμένων».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Νέο ισραηλινό πλήγμα σε πυκνοκατοικημένη συνοικία στο κέντρο της Βηρυτού – Τουλάχιστον 4 νεκροί
- Το άγχος μας διαταράσσει την ψυχολογία του σκύλου – Με ποιον τρόπο το δείχνει
- Αισιόδοξος για τον Παναθηναϊκό ο Σεϊταρίδης: «Μπορεί να έχει πορεία σαν του Ολυμπιακού και να φτάσει τελικό»
- GLP-1: Τα δημοφιλή φάρμακα αδυνατίσματος προστατεύουν την καρδιά μετά το έμφραγμα
- Ο Μίκι Ρουρκ ζει σε ξενοδοχείο μετά την έξωση – Υπάρχουν όμως 60.000 δολάρια απλήρωτα ενοίκια
- Πέθανε ο Γιώργος Μαρίνος σε ηλικία 87 ετών – Ο πρώτος Έλληνας σόουμαν
- H καταστροφική βραδιά του Κίνσκι: Τα τραγικά λάθη, η αλλαγή στο 17′ και το κλάμα του γκολκίπερ της Τότεναμ (vid)
- Σε απεργία κατεβαίνουν οι εργαζόμενοι στις ΔΟΥ και στις κτηματικές υπηρεσίες – Τι ζητούν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 11.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/taneli-lahtinen-3G8p__Lv8iM-unsplash-1-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442