Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
ps. post
scriptum

Ούτε τα προσχήματα! Βούλωσαν τα αυτιά τους πολλά ΜΜΕ και δεν ακούν τι λέει ο «Φραπές». Ρωτάνε το Μαξίμου και σερβίρουν non paper

Ελεύθερη πλέον η πρόσβαση εργένηδων στα εμπορικά κέντρα στη Σαουδική Αραβία

Ελεύθερη πλέον η πρόσβαση εργένηδων στα εμπορικά κέντρα στη Σαουδική Αραβία

Οι εργένηδες του Ριάντ θα μπορούν εφεξής να επισκέπτονται τα εμπορικά κέντρα οποιαδήποτε στιγμή το επιθυμούν, ακόμα και τα βράδια και τα Σαββατοκύριακα, σύμφωνα με απόφαση του κυβερνήτη της σαουδαραβικής πρωτεύουσας. Καθώς δεν υπάρχουν χώροι διασκέδασης στη Σαουδική Αραβία, όπως κινηματογράφοι και θέατρα, οι νέοι προτιμούν τα αμερικανικού τύπου εμπορικά κέντρα για τη βόλτα τους αλλά, ως γνωστόν, η Σαουδική Αραβία επιβάλλει αυστηρή διάκριση ανάμεσα στα δυο φύλα.

Οι εργένηδες του Ριάντ θα μπορούν εφεξής να επισκέπτονται τα εμπορικά κέντρα οποιαδήποτε στιγμή το επιθυμούν, ακόμα και τα βράδια και τα Σαββατοκύριακα, σύμφωνα με απόφαση του κυβερνήτη της σαουδαραβικής πρωτεύουσας.

Μέχρι τώρα οι Αρχές επέτρεπαν στους νεαρούς άνδρες να επισκέπτονται τα εμπορικά κέντρα μόνο τις πρωινές ώρες εκτός από το Σαββατοκύριακο, για να μην παρενοχλούν τις γυναίκες τις ώρες της αιχμής.

Καθώς δεν υπάρχουν χώροι διασκέδασης στη Σαουδική Αραβία, όπως κινηματογράφοι και θέατρα, οι νέοι προτιμούν τα αμερικανικού τύπου εμπορικά κέντρα για τη βόλτα τους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα αρ-Ριαντ, ο κυβερνήτης πήρε την απόφαση αυτή ύστερα από συστάσεις επιτροπής στην οποία συμμετέχουν τοπικοί αξιωματούχοι και αντιπρόσωποι της θρησκευτικής αστυνομίας.

Η επιτροπή αυτή έκρινε ότι η απαγόρευση πρόσβασης των νεαρών ανδρών στα καταστήματα είχε αρνητικές συνέπειες, όπως το ότι οι άνδρες συγκεντρώνονταν έξω από τα εμπορικά κέντρα για να παρενοχλήσουν τις γυναίκες.

Η συντηρητική Σαουδική Αραβία επιβάλλει, ως γνωστόν, αυστηρή διάκριση ανάμεσα στα δυο φύλα.

Πάντως ο διορισμός τον Ιανουάριο του μετριοπαθούς σεΐχη Αμπντέλ Λατίφ μπεν Αμπντέλ Αζίζ ως επικεφαλής της θρησκευτικής αστυνομίας έδωσε ελπίδες για χαλάρωση των κοινωνικών περιορισμών, μεταξύ των οποίων η απαγόρευση της παρουσίας ανδρών και γυναικών στους ίδιους χώρους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο