Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
in.gr

Σε έκδοση τριών κατηγοριών ομολόγων την επόμενη εβδομάδα προσανατολίζεται το EFSF

Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) μελετά την έκδοση ομολόγων τριών κατηγοριών την ερχόμενη βδομάδα. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή του EFSF, τα ομόλογα της πρώτης κατηγορίας θα έχουν την μορφή εντόκου γραμματίου, δηλαδή βραχυπρόθεσμη ωρίμανση, της δεύτερης θα είναι πενταετή και τα ομόλογα της τρίτης κατηγορίας θα έχουν ημερομηνία λήξης μετά 25-30 έτη.

Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) μελετά την έκδοση ομολόγων τριών κατηγοριών την ερχόμενη βδομάδα. Σύμφωνα με πηγή στον EFSF που επικαλείται το Reuters, τα ομόλογα της πρώτης κατηγορίας θα έχουν την μορφή εντόκου γραμματίου, δηλαδή βραχυπρόθεσμη ωρίμανση, της δεύτερης θα είναι πενταετή και τα ομόλογα της τρίτης κατηγορίας θα έχουν ημερομηνία λήξης μετά 25-30 έτη.

Τα διαφορετικά ομόλογα θα τεθούν σε κυκλοφορία διαφορετικές μέρες, πρόσθεσε η ίδια πηγή, που ανέφερε ότι εκδίδονται για να εξοφληθεί ιρλανδικό και ελληνικό κρατικό χρέος. Έως σήμερα το EFSF έχει εκδώσει ως και 10ετή ομόλογα.

Η τελευταία έκδοση ομολόγων του EFSF, τα οποία θα ωριμάσουν στη διάρκεια του 2015, έγινε φέτος τον Ιανουάριο, δηλαδή πριν να καταγραφεί η κάμψη στα spread χρηματοπιστωτικών προϊόντων υπερχρεωμένων κρατών, και είχε κάλυψη της τάξης των 4,5 δισ. ευρώ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο