Μια ανάσα από την κατάρριψη του δικού του πανελλήνιου ρεκόρ (5,72 μ.) στον κλειστό στίβο βρέθηκε ο επικοντιστής Κώστας Φιλιππίδης στο διεθνές μίτινγκ του Λιντς.

Ο Έλληνας πρωταθλητής και αθλητής του Δημήτρη Κυττέα επιχείρησε να βελτιώσει το πανελλήνιο ρεκόρ, ωστόσο παρότι είχε καλά άλματα στα 5,73μ. δεν τα κατάφερε στον τέταρτο εφετινό αγώνα, αν και κατέκτησε την πρώτη θέση, όπως και το 2010 στο μίτινγκ «Guglindoor» με άλμα στα 5,62 μ..

Όταν, όμως, έβαλε τον πήχη στα 5,73 μ. για να καταρρίψει το πανελλήνιο ρεκόρ, δεν τα κατάφερε. Η τρίτη προσπάθειά του όμως ήταν πολύ καλή και παραλίγο να καταφέρει τον στόχο του.

Ο Φιλιππίδης ξεκίνησε από τα 5,42 μ. τα οποία πέρασε με τη δεύτερη προσπάθειά του και συνέχισε στα 5,52 μ. τα οποία πέρασε με την πρώτη προσπάθεια. Η συνέχεια ήταν ανάλογη και στα 5,62 μ. τα οποία επίσης πέρασε με την πρώτη προσπάθεια.

Ο Φιλιππίδης που έχει ισοφαρίσει δύο φορές εφέτος το πανελλήνιο ρεκόρ θα συνεχίσει την προσπάθειά του να το καταρρίψει την άλλη εβδομάδα οπότε θα αγωνισθεί στο παραδοσιακό μίτινγκ του Ντόνετσκ που διοργανώνεται από τον θρύλο του αγωνίσματος Σεργκέι Μπούμπκα,

Στο ίδιο μίτινγκ συμμετείχε και ο νεαρός, Παναγιώτης Λάσκαρης, όμως ακυρώθηκε, αφού δεν ξεπέρασε το αρχικό ύψος (5,02μ.) που είχαν θέσει οι διοργανωτές.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ