Ο Στηβ Τζομπς μπορεί να έφερε την επάνασταση στην διάθεση της ψηφιακής μουσικής, όταν όμως γύριζε στο σπίτι του άκουγε βινύλιο, λέει σε συνέντευξή του ο θρύλος της ροκ μουσικής. O Neil Young αποκαλύπτει επίσης ότι εργαζόταν με τον Τζομπς στη δημιουργία του διαδόχου του iPod που θα έφερνε στα αυτιά μας την ποιότητα του ήχου που παράγεται στο στούντιο ηχογράφησης.
Ο Στηβ Τζομπς μπορεί να έφερε την επάνασταση στην διάθεση της ψηφιακής μουσικής, όταν όμως γύριζε στο σπίτι του άκουγε βινύλιο, λέει σε συνέντευξή του ο θρύλος της ροκ μουσικής. O Neil Young αποκαλύπτει επίσης ότι, εργαζόταν με τον Τζομπς στη δημιουργία του διαδόχου του iPod που θα έφερνε στα αυτιά μας την ποιότητα του ήχου που παράγεται στο στούντιο ηχογράφησης. Μετά το θάνατο όμως του συνιδρυτή της Apple, δεν υπάρχουν εξελίξεις, είπε.
Τα MP3 αποδίδουν μόλις το 5% όσων ακούστηκαν στο στούντιο, είπε χαρακτηριστικά ο θρυλικός μουσικός.
Ο Neil Young θεωρεί ότι απαιτείται ένα νέο φορμά κωδικοποίησης που θα διατηρεί την ποιότητα του αναλογικού ήχου. Αναγνωρίζει δε ότι, το κυριότερο πρόβλημα που υπάρχει σήμερα είναι το μέγεθος του αρχείου: ένα τραγούδι σε ποιότητα που θα ικανοποιούσε έναν μουσικόφιλο θα χρειαζόταν 30 λεπτά για να κατέβει από το Ίντερνετ, είπε ο Young στο All Thing Digital της Wall Street Journal. Από την άλλη, αν υπήρχε το κατάλληλο φορμά κωδικοποίησης που θα διατηρούσε την υψηλή ποιότητα του ήχου, θα μπορούσε να «κατεβαίνει» όταν κοιμάστε, είπε ο Young.
Μάλλον εξαίρεση αποτελούν οι απόψεις του Νeil Υοung και για την διάθεση μουσικής στο Διαδίκτυο. Στην ίδια συνέντευξη λέει ότι, οι δισκογραφικές εταιρείες δεν ζουν στον κόσμο της Silicon Valley και παραδέχεται ότι «ίσως, οι δισκογραφικές εταιρείες είναι παρωχημένες». Εντούτοις επικροτεί το ρόλο των δισκογραφικών εταιρειών στην ανάδειξη των καλλιτεχνών (κάτι που δεν κάνει το iTunes ή το Amazon, είπε), θεωρεί όμως ότι το Διαδίκτυο, η πειρατεία είναι το νέο ραδιόφωνο, όταν το παλιό ραδιόφωνο χαρακτηρίζεται πλέον απαρχαιωμένο.
Πάντως, ο Neil Young δεν είναι ο μόνος μουσικός που διακρίνει την διαφορά στην ποιότητα του ήχου που ακούμε από MP3όφωνα και smartphone.
Η Beats Electronics ιδρύθηκε το 2006 και είναι το πνευματικό παιδί του καλλιτέχνη και παραγωγού Dr. Dre και του προέδρου της Interscope Geffen A&M Records, Jimmy Iovine, στόχος των οποίων ήταν η κατασκευή ενός νέου τύπου ακουστικών τα οποία θα μπορούσαν να αναπαράγουν το πλήρες φάσμα των ήχων που μουσικοί καλλιτέχνες και παραγωγοί απολαμβάνουν στα επαγγελματικά στούντιο ηχογράφησης.