Τα «χρειάστηκε» ο Φέντερερ, εύκολα ο Ναδάλ στη Μελβούρνη
Στους «16» του Αυστραλιανού όπεν προκρίθηκαν ο Ρότζερ Φέντερερ και ο Ράφα Ναδάλ. Ο Ελβετός τενίστας (Νο3 στην παγκόσμια κατάταξη) ζορίστηκε πολύ απέναντι στον Ίβο Κάρλοβιτς (Κροατία, Νο 57), αλλά τελικά επικράτησε του πανύψηλου (2,08μ.) αντιπάλου του με 3-0 σετ. Ο Ράφα Ναδάλ είχε πιο εύκολο έργο, αφού ο Ισπανός τενίστας (Νο2 στον κόσμο), νίκησε με 3-0 σετ, 6-2, 6-4 και 6-2, τον Σλοβάκο Λούκας Λάτσκο (Σλοβακία, Νο 119). Πρόκριση για Βοζνιάκι και Κλάιστερς στις γυναίκες.
Στους «16» του Αυστραλιανού όπεν προκρίθηκαν ο Ρότζερ Φέντερερ και ο Ράφα Ναδάλ. Ο Ελβετός τενίστας (Νο3 στην παγκόσμια κατάταξη) ζορίστηκε πολύ απέναντι στον Ίβο Κάρλοβιτς (Κροατία, Νο 57), αλλά τελικά επικράτησε του πανύψηλου (2,08μ.) αντιπάλου του με 3-0 σετ, 7-6, 7-5 και 6-3. Αντίπαλός του στην επόμενη φάση θα είναι ο νικητής του αγώνα Αλεξάντερ Ντολγκολόποφ (Ουκρανία, Νο 13)-Μπέρναρντ Τόμιτς (Αυστραλία, Νο 38).
Ο Ράφα Ναδάλ είχε πιο εύκολο έργο, αφού ο Ισπανός τενίστας (Νο2 στον κόσμο), νίκησε με 3-0 σετ, 6-2, 6-4 και 6-2, τον Σλοβάκο Λούκας Λάτσκο (Σλοβακία, Νο 119). Επόμενος αντίπαλός του είναι ο συμπατριώτης του, Φελιθιάνο Λόπεθ (Νο 19), ο οποίος επιβλήθηκε 3-2 σετ, 6-3, 6-7, 6-4, 6-7 και 6-1, του Αμερικανού Τζον Ίσνερ (Νο 17).
Πρόκριση για Βοζνιάκι και Κλάιστερς
Την πρόκριση στις «16» του Αυστραλιανού Open πήρε η Καρολίν Βοζνιάκι. Η Δανέζα τενίστρια, νούμερο ένα στην παγκόσμια κατάταξη, επικράτησε 2-0 σετ, 6-2 και 6-2, της Μόνικα Νικουλέσκου (Ρουμανία, Νο 32).
Στον επόμενο γύρο η 21χρονη που δεν έχει κατακτήσει ακόμη κάποιον τίτλο σε Grand Slam θα αναμετρηθεί με τη Γέλενα Γιάνκοβιτς. Η αθλήτρια από τη Σερβία (Νο 13) νίκησε με 2-0 σετ, 6-2 και 6-0, την Κριστίνα ΜακΧέιλ (ΗΠΑ, Νο 42).
Η Βικτόρια Αζαρένκα (Λευκορωσία, Νο 3) νίκησε με 2-0 σετ, 6-2 και 6-4, τη Μόνα Μπαρτέλ (Γερμανία, Νο 44) και θα αντιμετωπίσει στις «16» την Ιβέτα Μπενέσοβα (Τσεχία, Νο 46), που επικράτησε με 2-0 σετ, 6-1 και 6-3, της Νίνα Μπρατσίκοβα (Ρωσία, Νο 136).
Στον τέταρτο γύρο του Αυστραλιανού όπεν προκρίθηκε και η Κιμ Κλάιστερς. Η Βελγίδα τενίστρια, νούμερο 14 στην παγκόσμια κατάταξη και νικήτρια στην αντίστοιχη περσινή διοργάνωση, επικράτησε 2-0 σετ, 6-3 και 6-2, της Ντανιέλα Χαντούτσοβα (Σλοβακία, Νο 21).
Στις αρχές του μήνα η Κλάιστερς είχε αποχωρήσει με τραυματισμό από την αναμέτρησή της με τη Χαντούτσοβα για το τουρνουά του Μπρισμπέιν κι ενώ προηγείτο στα σετ.
Η 28χρονη αθλήτρια θα αναμετρηθεί στις «16» με τη νικήτρια του ζευγαριού Να Λι (Κίνα, Νο 6) και Αναμπέλ Μεντίνα Γκαρίγκες (Ισπανία, Νο 28).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- LIVE: Παναθηναϊκός – Πανιώνιος
- LIVE: Κάλιαρι – Ρόμα
- LIVE: Μπράιτον – Γουέστ Χαμ
- Μπαρτζώκας: «Μετά το +21 αποφάσισε ο καθένας να κάνει ό,τι θέλει»
- Πώς οι σφοδρές καταιγίδες και η κλιματική κρίση προκάλεσαν τις θανατηφόρες πλημμύρες στην Ασία
- Βόλος: Πώς κατέληξε στα βράχια το σκάφος του λιμενικού – Τι λέει ο κυβερνήτης



