Στη Βουλή το θέμα της μεταφοράς των ελληνικών ομολόγων στο αγγλικό δίκαιο
Ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο κατέθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, με την οποία ζητεί από τον υπουργό να ενημερώσει τη Βουλή αν προτίθεται η κυβέρνηση να συμφωνήσει με τις απαιτήσεις των τραπεζών για μεταφορά, μετά την ανταλλαγή, των ομολόγων του δημοσίου που κατέχουν ιδιώτες από το ελληνικό στο αγγλικό δίκαιο.
Στη Βουλή έρχεται το θέμα της ενδεχόμενης μεταφορά των ομολόγων του δημοσίου, που κατέχονται από ιδιώτες, από το ελληνικό στο αγγλικό δίκαιο, μετά την ολοκλήρωση του σχεδίου ανταλλαγής ομολόγων στο πλαίσιο της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα (PSI).
Συγκεκριμένα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνης κατέθεσε σχετική ερώτηση στον υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο.
Στην ερώτηση αναφέρει:
«Σύμφωνα με επίμονα δημοσιεύματα του εξωτερικού και του εσωτερικού, οι τράπεζες πιέζουν αφόρητα την κυβέρνηση ώστε, στο πλαίσιο του PSI, τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου που θα «κουρευτούν», να μεταφερθούν ταυτόχρονα από το ελληνικό δίκαιο, στο οποίο υπάγονται σήμερα, στο αγγλικό δίκαιο.»
» Η εκβιαστική αυτή απαίτηση των τραπεζών κατόχων ελληνικών ομολόγων, ενόψει της ανταλλαγής τους με απομείωση κατά 50%, είναι προφανώς απαράδεκτη και η ενδεχόμενη ικανοποίησή της είναι αδιανόητη αφού θα είναι άκρως βλαπτική εθνικά και οικονομικά.»
» Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1. Προτίθεται η κυβέρνηση να συμφωνήσει με τις απαράδεκτες απαιτήσεις των τραπεζών για μεταφορά, μετά την ανταλλαγή, των ομολόγων του δημοσίου που κατέχουν ιδιώτες από το ελληνικό στο αγγλικό δίκαιο;
2. Γιατί η κυβέρνηση δεν αποσαφηνίζει πλήρως και άμεσα τη θέση της επί του ζητήματος, με αποτέλεσμα να προκαλείται σύγχυση και εύλογες ανησυχίες;»
Ο Γιώργος Αγγελίδης, μετά την επιτυχία της παράστασης «Αυτόματη Εστίαση», επιστρέφει με το «Toxic» - ένα ψυχολογικό θρίλερ που επιδιώκει να υπενθυμίσει πόσο αδιόρατα μπορεί να μεταμορφωθεί το οικείο σε απειλή.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας