Ο Πάπας ταξιδεύει στο Μπενίν, την «πατρίδα του βουντού»
Ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣτ' ταξιδεύει στο Μπενίν, που θεωρείται ευρέως ως η «πατρίδα» του βουντού, κατά τη δεύτερη επίσκεψή του ως ποντίφικας στην Αφρική, η οποία διαθέτει τον ταχύτερα αυξανόμενο πληθυσμό Ρωμαιοκαθολικών. Δεκάδες χιλιάδες πιστοί αναμένεται να καταφθάσουν από γειτονικές χώρες για να δουν τον Πάπα. Φθάνοντας για πρώτη φορά στην Αφρική το 2009, ο ποντίφικας ξεσήκωσε παγκόσμια κατακραυγή, λέγοντας ότι το προφυλακτικό επιδεινώνει την εξάπλωση του HIV στην ήπειρο που δέχεται το σφοδρότερο χτύπημα από την ασθένεια του AIDS.
Ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣτ’ ταξιδεύει στο Μπενίν, που θεωρείται ευρέως ως η «πατρίδα» του βουντού, κατά τη δεύτερη επίσκεψή του στην Αφρική, η οποία διαθέτει τον ταχύτερα αυξανόμενο πληθυσμό Ρωμαιοκαθολικών. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι αναμένεται να καλωσορίσουν τον ποντίφικα.
Αν και ο αριθμός των καθολικών αυξάνεται τάχιστα στο Μπενίν, η πλειοψηφία του πληθυσμού ακολουθεί το βουντού που αρχικά παρουσιάστηκε το 18ο αιώνα στα νησιά της Καραΐβικής.
Κατά την πρώτη του επίσκεψη στην Αφρική, το 2009, ο Πάπας ξεσήκωσε παγκόσμια κατακραυγή λέγοντας ότι το προφυλακτικό επιδεινώνει την εξάπλωση του HIV στην ήπειρο που δέχεται το σφοδρότερο πλήγμα από την ασθένεια του AIDS.
Ο ποντίφικας πρόκειται να επισκεφθεί το Σάββατο την πόλη Κουίντα, όπου λειτουργεί ένα μουσείο βουντού, αναφέρει το BBC.
Το 40% του πληθυσμού του Μπενίν ακολουθεί το βουντού ως επίσημη θρησκεία. Περίπου 27% των κατοίκων δηλώνουν χριστιανοί και 22% μουσουλμάνοι, ωστόσο οι περισσότεροι συνδυάζουν τις πρακτικές βουντού με τον χριστιανισμό ή το ισλάμ.
Τονίζουν, όμως, ότι η δική τους θρησκεία ουδεμία σχέση έχει με τη μαύρη μαγεία ή με τον τρόπο που απεικονίζεται το βουντού στις ταινίες της Δύσης.
Έως και 10.000 πιστοί αναμένεται να ταξιδέψουν από γειτονικές χώρες στο Μπενίν ελπίζοντας να δουν τον Πάπα. Σήμερα, Παρασκευή, είναι ημέρα εθνικής εορτής λόγω της άφιξης του Πάπα, οι δρόμοι έχουν καθαριστεί και μεγάλα πόστερ που καλωσορίζουν τον ποντίφικα έχουν αναρτηθεί στα κτίρια.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, η Κρινιώ Νικολάου ανεβαίνει στη σκηνή του Stage 7, μαζί με τον Θάνο Πανουργιά, για την μουσικοθεατρική παράσταση Κόντρα ρόλος.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας