Πολυπληθής διαδηλώση της αντιπολίτευσης κατά του Μπερλουσκόνι στη Ρώμη
Δεκάδες χιλιάδες Ιταλοί απάντησαν στο κάλεσμα του αντιπολιτευόμενου Δημοκρατικού Κόμματος και μαζεύτηκαν στην πλατεία Σαν Τζιοβάνι της Ρώμης δείχνοντας την έξοδο στον «Καβαλιέρε» -ενώ ο ίδιος ο Μπερλουσκόνι δέχεται εισηγήσεις να παραιτηθεί και βλέπει την στήριξή του στη Βουλή να φθίνει. Ο Ιταλός πρωθυπουργός διαψεύδει τα όσα ακούγονται «στα ρωμαϊκά ανάκτορα περί της δήθεν παραίτησης της κυβέρνησης» ενώ τα στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος δηλώνουν «έτοιμοι να κυβερνήσουν» -και η Ρώμη στροβιλίζεται στη δίνη των ταραγμένων αγορών.
Δεκάδες χιλιάδες Ιταλοί απάντησαν στο κάλεσμα του αντιπολιτευόμενου Δημοκρατικού Κόμματος (Pd) και μαζεύτηκαν στην πλατεία Σαν Τζιοβάνι της Ρώμης δείχνοντας την έξοδο στον «Καβαλιέρε» -ενώ ο ίδιος ο Μπερλουσκόνι δέχεται εισηγήσεις να παραιτηθεί και βλέπει την στήριξή του στη Βουλή να φθίνει.
Ο Ιταλός πρωθυπουργός διαψεύδει τα όσα ακούγονται «στα ρωμαϊκά ανάκτορα περί της δήθεν παραίτησης της κυβέρνησης» ενώ τα στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος δηλώνουν «έτοιμοι να κυβερνήσουν» -και η Ρώμη στροβιλίζεται στη δίνη των ταραγμένων αγορών.
Το απόγευμα του Σαββάτου, η εκδήλωση του Pd γέμισε την πλατεία Σαν Τζιοβάνι, με οπαδούς της αντιπολίτευσης να ακούν από τα χείλη του Πιερλουίτζι Μπερσάνι πως το Pd είναι έτοιμο να κυβερνήσει, δηλώνοντας πρόθυμος για συνομιλίες με άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης για να σχηματιστεί κυβέρνηση.
Υποσχέθηκε δε να «αποκαταστήσει την Ιταλία στη θέση την οποία έχασε» –αναφερόμενος στην ειδική επιτήρηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου των ιταλικών δεσμεύσεων για τον προϋπολογισμό και των μεταρρυθμίσεων.
Ο ίδιος ο Ιταλός πρωθυπουργός διέψευσε κατηγορηματικά το Σάββατο ότι έχει οποιαδήποτε πρόθεση να παραιτηθεί: «Λυπάμαι που θα πρέπει να απογοητεύσω τους νοσταλγούς της Πρώτης Δημοκρατίας όταν οι κυβερνήσεις είχαν διάρκεια κατά μέσον όρο 11 μήνες» ανέφερε σε ανακοίνωσή του.
Και συνέχισε λέγοτας χαρακτηριστικά πως «τα ρωμαϊκά ανάκτορα βουίζουν από φήμες και κουτσομπολιά σχετικά με ένα θέμα, την παραίτηση της κυβέρνησης» -κάτι που, συνέχισε, «δεν σκέφτεται ούτε ένα λεπτό, έχοντας συναίσθηση των ευθυνών απέναντι στους εκλογείς και τη χώρα».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Scope Ratings: Αμετάβλητη η αξιολόγηση για την Ελλάδα στη βαθμίδα ΒΒΒ με θετικές προοπτικές
- NBC: Ο Τραμπ εξετάζει διάφορες επιλογές για χερσαία επιχείρηση στο Ιράν
- Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν «είναι έτοιμο» να επιτρέψει τη διέλευση σε πλοία ιαπωνικών συμφερόντων
- Αγωγή κατά Τραμπ: Δικαστήριο δικαίωσε τους New York Times για την πρόσβαση των δημοσιογράφων στο Πεντάγωνο
- Χαβάη: Κίνδυνος κατάρρευσης φράγματος και εντολή εκκένωσης σε 5.500 κατοίκους
- Ιράν: Ποιος θα αποφασίσει το τέλος του πολέμου; «ΗΠΑ και Ισραήλ δεν βρίσκονται σε πλεονεκτική θέση»
- Ιράν: Εκτόξευσε βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον της βάσης Ντιέγκο Γκαρσία στον Ινδικό Ωκεανό, γράφει η WSJ
- Κλιματική αλλαγή: Πρωτοφανές κύμα καύσωνα χτυπά τις δυτικές πολιτείες των ΗΠΑ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 21.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/keita-senoh-bbuXQShN3Go-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442