Έλενα Παπαδημητρίου – Άρτεμις Κατσαμπάνη
Στη νέα της δουλειά, με τίτλο: “Συνομιλίες ” η Έλενα Παπαδημητρίου στοχεύει στην επαναπραγμάτευση της ζωγραφικής αναπαράστασης, μεσ’ απ’ τους δικούς της προσωπικούς κώδικες, αλλά συνάμα και τον διάλογο της «αύρας» των έργων της, με ιδέες και σκέψεις, που μπορεί αυτά να δημιουργούν, σε ανθρώπους του πνεύματος και της Τέχνης.
Μέσα από το προσωπικό της ιδίωμα, που ξεχωρίζει για τη ρεαλιστική, εμφατική εμμονή στην απόδοση της λεπτομέρειας του μοτίβου. Χρησιμοποιώντας διαφορετικά υλικά και υφές, η καλλιτέχνης αποκαλύπτει και ζωντανεύει μορφές και φιγούρες, που κρύβονται από τη φευγαλέα ματιά.
Οι ντεκουπαρισμένες ζωγραφικές μορφές που δεν κοιτούν κατάματα τον θεατή, αλλά μοιάζει να ατενίζουν ονειρικά ένα άλλο σύμπαν, αναδύονται άλλοτε επάνω στην διάφανη, αστραφτερή υφή του καθρέπτη, άλλοτε στην θερμή και σκούρα υφή του ξύλου, ή ανάμεσα στον σαν ψηφιδωτό απ’ τις χιλιάδες μικρές πινελιές χρώματος, ζωγραφισμένο καμβά της καλλιτέχνιδας. Παιχνίδια οφθαλμαπάτης, δημιουργούν στα έργα της την ψευδαίσθηση ενός τρισδιάστατου ζωγραφικού σύμπαντος που καλεί τον θεατή να εισέλθει στην μαγική του διάσταση.
Πρόκειται για μία σειρά έργων, που συνομιλούν με κείμενα ανθρώπων διαφορετικών κατευθύνσεων.
“ Ran – Χάος ”
Η Άρτεμις Κατσαμπάνη στην έκθεση της αυτή με τίτλο: «Ran – Χάος», παρουσιάζει σειρά ζωγραφικών έργων και κατασκευών, που εντάσσονται στο ευρύτερο πλαίσιο του κινήματος του Αφηρημένου Εξπρεσσιονισμού. Με έμφαση στη φόρμα και τη γεωμετρία της, τη δημιουργία ή την κατάργισή της, η καλλιτέχνης προβάλλει κυρίως αισθήσεις , μέσα από συγκεχυμένες εικόνες χρώματος, που παραπέμπουν σε νέφη, στην κίνηση του νερού ή απλά στις συνθέσεις των χρωμάτων, επάνω στην χρωματική παλέτα του καλλιτέχνη.
Η έννοια της κίνησης και μάλιστα μιας αντιθετικής κίνησης, ήταν μια έννοια που πάντα γοήτευε την καλλιτέχνιδα. ‘ Ran ’, στην Ιαπωνική γλώσσα σημαίνει Χάος. Η καταγωγή της καλλιτέχνιδας, που είναι μισή-μισή, από την Ελλάδα και την Ιαπωνία, μεταφράζεται στην σημειολογία του έργου της, ως το πάντρεμα Δύσης και Ανατολής.
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Παρασκευή: 10.30 – 15.00 & 18.00 – 21.00, Σάββατο: 10.30 – 15.00
- Betsson Talks: Όταν οι Παίκτες Μιλούν Αληθινά
- Συνάντηση Περιφερειάρχη Κρήτης με τον Γενικό Γραμματέα των Ευρωπαϊκών Σχολείων
- Πέθανε ο Τσακ Νόρις – Aντίο στον εμβληματικό αστέρα των πολεμικών τεχνών
- Εφοδος του ελληνικού FBI στην επιχείρηση γνωστού γκαλερίστα
- CNBC: Δέκα επαγγέλματα που οι γυναίκες υπερτερούν έναντι των ανδρών
- Με μία αγωνιστική τιμωρήθηκε ο Φουρνιέ και χάνει Παναθηναϊκό



