Υπέρ της δημιουργίας παλαιστινιακού κράτους τάχθηκε ο Αλέξης Τσίπρας
Υπέρ της δημιουργίας παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, τάχθηκε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη συνάντησή του με τον πρεσβευτή της παλαιστινιακής αρχής στην Αθήνα Σαμίρ Αμπού Γαζαλέχ. Επίσης, κάλεσε την κυβέρνηση να ψηφίσει υπέρ της ίδρυσης παλαιστινιακού κράτους στην επικείμενη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.
Υπέρ της δημιουργίας παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, τάχθηκε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη συνάντησή του με τον πρεσβευτή της παλαιστινιακής αρχής στην Αθήνα Σαμίρ Αμπού Γαζαλέχ. Επίσης, κάλεσε την κυβέρνηση να ψηφίσει υπέρ της ίδρυσης παλαιστινιακού κράτους στην επικείμενη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.
Επίσης, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει τις παραδοσιακά στενές σχέσεις με τον παλαιστινιακό λαό κι ότι δεν θα αλλάξει η πάγια υποστήριξή της στα δίκαια αιτήματά του, στο βωμό των σχέσεων με το Ισραήλ και στο βωμό της απόλυτης υποταγής στα σχέδια των ΗΠΑ στην περιοχή.
Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την ανησυχία του, γιατί «πριν από λίγες μέρες ο υπουργός Άμυνας υπέγραψε μνημόνιο στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ. Ένα μνημόνιο που στην πραγματικότητα παραχωρεί το Αιγαίο στο Ισραήλ για στρατιωτικές ασκήσεις και ταυτόχρονα αποδεικνύει ότι η χώρα μας, μια χώρα που δεν έχει τίποτε άλλο για να υποστηρίξει τα δίκαια δικά της αιτήματα παρά μόνο το διεθνές δίκαιο, γίνεται σήμερα απόλυτος συνεργάτης μιας χώρας που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο».
Παράλληλα, σημείωσε ότι τα πολύ σημαντικά ζητήματα και οι διαφορές σε σχέση και με το αναφαίρετο δικαίωμα της Ελλάδας και της Κύπρου σε έρευνες για φυσικό αέριο ή πετρέλαιο, πρέπει να επιλύονται με πολυμερείς διαπραγματεύσεις και συμφωνίες και όχι μέσα από την απειλή του πολέμου, αναφερόμενος στις απειλές που διατυπώνει η Τουρκία.
Ο Παλαιστίνιος πρέσβης τόνισε ότι ο ΣΥΝ υπήρξε πάντα υποστηρικτής του δίκαιου του παλαιστινιακού λαού για ελευθερία, ανεξαρτησία και ειρήνη και πρόσθεσε ότι ενημέρωσε τον κ. Τσίπρα για την προσπάθεια των Παλαιστινίων στα Ηνωμένα Έθνη ώστε η Παλαιστίνη να γίνει το κράτος νούμερο 194 στον ΟΗΕ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ποιοι πάνε ταμείο από 11 – 15 Μαΐου
- Ολυμπιακός: Σήκωσαν την κούπα τα κορίτσια του Ολυμπιακού (vid)
- Μαρινέλλα: Σήμερα το μνημόσυνο της τραγουδίστριας στο Κοιμητήριο της Κηφισιάς
- Αντιμέτωπη με τις επιλογές της η κυβέρνηση – «Κόκκινη κάρτα» και από ψηφοφόρους της ΝΔ
- Ήταν στόχος του μυστήριου θαλάσσιου drone στην Λευκάδα κάποιο σημείο της Μεσογείου; – Τι ερευνούν οι ελληνικές αρχές
- Αγωνία για 26χρονη Αμερικανίδα – Ολονύχτια επιχείρηση στα Σφακιά
- Live η απονομή του πρωταθλήματος στον Ολυμπιακό
- Ολυμπιακός: Πότε θα ξεκινήσει η σειρά με τον Κολοσσό – Τα δύο ματς πριν το Final Four
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 09.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442