Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Μπαράζ συσκέψεων του πρωθυπουργού με κυβερνητικά στελέχη και τραπεζίτες

Μπαράζ συσκέψεων του πρωθυπουργού με κυβερνητικά στελέχη και τραπεζίτες

Διαδοχικές συσκέψεις με στελέχη της κυβέρνησης και τραπεζίτες είχε το μεσημέρι της Τετάρτης ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Στην ατζέντα των συζητήσεων βρέθηκαν η εξειδίκευση των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής και η ενταντικοποίηση του κυβερνητικού έργου. Ειδικότερα, όσον αφορά στις τράπεζες, στο επίκεντρο βρέθηκε το θέμα της ρευστότητας. 

Διαδοχικές συσκέψεις με στελέχη της κυβέρνησης και τραπεζίτες είχε το μεσημέρι της Τετάρτης ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Στην ατζέντα των συζητήσεων βρέθηκε η εξειδίκευση των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής και η ενταντικοποίηση του κυβερνητικού έργου.

Ειδικότερα, όσον αφορά στις τράπεζες, στο επίκεντρο βρέθηκε το θέμα της ρευστότητας.

Σημειώνεται ότι η συνάντηση με τους τραπεζίτες πραγματοποιήθηκε μία μέρα πριν από τη διάσκεψη εργασίας για το θέμα της ανταλλαγής των ομολόγων με τη συμμετοχή του IIF στην Αθήνα.

Θα ακολουθήσει συνεργασία του οικονομικού επιτελείου, με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργο Προβόπουλο και τον διοικητή της Εθνικής Τράπεζας και πρόεδρο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, Βασίλη Ράπανο.

Στη συνάντηση αυτή Μέγαρο Μαξίμου θα τεθεί επί τάπητος η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου των τραπεζών, καθώς και η ρευστότητα που θα πρέπει να παρέχεται από τις τράπεζες στις επιχειρήσεις.

Οι επόμενες δύο συσκέψεις του πρωθυπουργού θα έχουν ως αντικείμενο την παρακολούθηση του κυβερνητικού έργου.

Ειδικότερα, η τρίτη θα έχει ως αντικείμενο τους αυτοκινητόδρομους και η τέταρτη την ναυπηγική πολιτική της χώρας.

Μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, ο Γ.Παπανδρέου αναφέρθηκε στα οφέλη από τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής, ενώ παράλληλα έδωσε το στίγμα της προώθησης των μεταρρυμίσεων.

Χθες, Τρίτη, μιλώντας στο Υπουργικό Συμβούλιο, ο κ. Παπανδρέου ζήτησε από τα μέλη της κυβέρνησης να εντείνουν την προσπάθειά τους για τις μεγάλες και αναγκαίες αλλαγές για τη χώρα.

«Είναι η ώρα, με μεγαλύτερη δύναμη πια και αξιοποιώντας κάθε μέρα μέχρι το τέλος της θητείας μας, να προωθήσουμε μεγάλες αλλαγές που ανατρέπουν τα κακώς κείμενα -κακώς κείμενα πολλών ετών, δεκαετιών πολλές φορές- και βάζουν το θεμέλιο για μια χώρα καλύτερη, πιο δίκαιη, πιο δημοκρατική» είπε στην εισήγησή του

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο