Σε θετικό κλίμα η έναρξη των εντατικών συναντήσεων Χριστόφια-Έρογλου
Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η πρώτη από τις 19 συναντήσεις που έχουν προγραμματιστεί στο πλαίσιο των εντατικών διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, μεταξύ των Δ.Χριστόφια και Ν.Έρογλου, στην οποία συζητήθηκαν τα θέματα διακυβέρνησης και κατανομής εξουσιών. Η επόμενη συνάντηση, όπως ανέφερε η ειδική αντιπρόσωπος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο, θα γίνει στις 19 Ιουλίου.
Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η πρώτη από τις 19 συναντήσεις που έχουν προγραμματιστεί στο πλαίσιο των εντατικών διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, μεταξύ των Δ.Χριστόφια και Ν.Έρογλου, στην οποία συζητήθηκαν τα θέματα διακυβέρνησης και κατανομής εξουσιών.
Η επόμενη συνάντηση, όπως ανέφερε η ειδική αντιπρόσωπος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο Λίζα Μπάτενχαϊμ, θα γίνει στις 19 Ιουλίου.
Η κ. Μπάτενχαϊμ πρόσθεσε ότι οι ηγέτες συμφώνησαν ότι στις εντατικές διαπραγματεύσεις η διασφάλιση της εμπιστευτικότητας των συνομιλιών είναι προϋπόθεση για πρόοδο.
Απαντώντας σε ερώτηση, ανέφερε ότι ο ειδικός σύμβουλος του γγ του ΟΗΕ για την Κύπρο, Αλεξάντερ Ντάουνερ, βρίσκεται εκτός Κύπρου και θα επιστρέψει για την τρίτη, κατά σειράν, συνάντηση της προσεχούς Δευτέρας.
Επίσης, είπε ότι την Πέμπτη θα συναντηθούν οι σύμβουλοι των δύο ηγετών για να συζητήσουν ένα θέμα, που ηγέρθη σήμερα το πρωί, χωρίς όμως να αναφέρει περισσότερα.
Στις 10 Μαΐου, το jazz trio των Camila Nebbia, Gonçalo Almeida και Sylvain Darrifourcq καταλαμβάνει τη σκηνή του θεάτρου Baumstrasse, ως «ζέσταμα» για τα φετινά Φ Hill Sessions