Οι διοικητές του Ναυτικού και της ναυτικής βάσης ανάμεσα στους νεκρούς στην Κύπρο
Ο Διοικητής του Ναυτικού, πλοίαρχος Ιωαννίδης Ανδρέας, και ο Διοικητής της Ναυτικής Βάσης στο Ζυγί, αντιπλοίαρχος Λάμπρου Λάμπρος είναι ανάμεσα στους 12 νεκρούς από τις φονικές εκρήξεις. Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα ονόματα των νεκρών. Ανάμεσά τους και δύο δίδυμα αδέλφια, ναύτες. (infographic)
Ο Διοικητής του Ναυτικού, πλοίαρχος Ιωαννίδης Ανδρέας, και ο Διοικητής της Ναυτικής Βάσης στο Ζυγί, αντιπλοίαρχος Λάμπρου Λάμπρος είναι ανάμεσα στους 12 νεκρούς από τις φονικές εκρήξεις.
Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα ονόματα των νεκρών. Ανάμεσά τους και δύο δίδυμα αδέλφια, ναύτες.
Όλοι οι νεκροί ήταν στελέχη της Εθνικής Φρουράς και μέλη της Πυροσβεστικής, ενώ ο αριθμός των θυμάτων μεταξύ των κληρωτών είναι σχετικά μικρός, καθώς οι περισσότεροι απουσιάζαν σε άσκηση.
Τα ονόματα των 12 νεκρών από την έκρηξη μεγάλης ισχύος στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί έδωσαν στη δημοσιότητα με κοινή ανακοίνωσή τους η Αστυνομία και το Υπουργείο Αμυνας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, κατά το χρόνο της έκρηξης βρίσκονταν σε διατεταγμένη υπηρεσία, τα ακόλουθα μέλη της Εθνικής Φρουράς και της Αστυνομίας (Πυροσβεστικής Υπηρεσίας), τα οποία, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, έχασαν τη ζωή τους κατά το τραγικό συμβάν.
Πλήρης επιβεβαίωση της ταυτότητας των πιο πάνω θα γίνει μετά την ταυτοποίηση των σορών με τη μέθοδο DNA, καταλήγει η ανακοίνωση.
Οι τραυματίες ανέρχονται σε 62.
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας
Δεκάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν έξω από το Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία, εκφράζοντας την αγανάκτησή τους για τα όσα συνέβησαν λόγω της φονικής έκρηξης στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς.
Φορώντας οι περισσότεροι μαύρα ρούχα και κρατώντας ένα αναμμένο κερί, έκλεισαν τον δρόμο μπροστά από το Προεδρικό Μέγαρο.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.