Κυριακή 07 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Ιδιώτες ηλεκτροπαραγωγοί κάλυψαν το 1/3 της ζήτησης στη διάρκεια της απεργίας της ΓΕΝΟΠ

Ιδιώτες ηλεκτροπαραγωγοί κάλυψαν το 1/3 της ζήτησης στη διάρκεια της απεργίας της ΓΕΝΟΠ

Τη συμβολή τους στην αντιμετώπιση των προβλημάτων στην ηλεκτροδότηση, που προκάλεσε η απεργία της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ επισημαίνουν οι ιδιώτες ηλεκτροπαραγωγοί. Σύμφωνα με τα στοιχεία τους, κατά τη διάρκεια της απεργίας, οι ανεξάρτητοι σταθμοί φυσικού αερίου και οι σταθμοί ΑΠΕ ικανοποίησαν το 34% της ζήτησης.

Τη συμβολή τους στην αντιμετώπιση των προβλημάτων στην ηλεκτροδότηση, που προκάλεσε η απεργία της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ επισημαίνουν οι ιδιώτες ηλεκτροπαραγωγοί.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Εταιριών Ηλεκτρικής Ενέργειας και ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτροπαραγωγών από Ανανεώσιμες Πηγές τονίζουν:

«Oι ανεξάρτητοι θερμοηλεκτρικοί σταθμοί φυσικού αερίου και τα εν λειτουργία αιολικά πάρκα, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων ανήκει σε ανεξάρτητους παραγωγούς, συνεισέφεραν τα μέγιστα στην προσπάθεια κάλυψης της ζήτησης, στον περιορισμό, κατά το δυνατόν, των οικονομικών επιπτώσεων από την απεργία και στην αποφυγή περισσότερων και πιο εκτεταμένων διακοπών παροχής ρεύματος στους τελικούς καταναλωτές ή ακόμη και ενός μπλακ άουτ».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλούνται οι δύο Σύνδεσμοι, κατά τη διάρκεια της απεργίας, οι ανεξάρτητοι σταθμοί φυσικού αερίου και οι σταθμοί ΑΠΕ παρήγαγαν περίπου 500.000 μεγαβατώρες, ικανοποιώντας το 34% της ζήτησης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 07 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο