Βελτίωση του κλίματος στις αγορές λόγω Ελλάδας
Στην βελτίωση του κλίματος στις αγορές των εμπορευμάτων οδήγησαν οι προσδοκίες των επενδυτών ότι η Ελληνική Βουλή θα εγκρίνει σήμερα Τετάρτη το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015. Με άνοδο 148,28 μονάδων, ποσοστό 1,54%, έκλεισε στο Χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei, φθάνοντας στις 9.797,26 μονάδες. Η τιμή του χρυσού στις ασιατικές αγορές σημείωσε άνοδο 0,1% φθάνοντας στα 1.502,36 δολ. η ουγγιά, ενώ κοντά στα υψηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα τεσσάρων ημερών διαπραγματεύθηκε το πετρέλαιο στη Νέα Υόρκη.
Στην βελτίωση του κλίματος στις αγορές των εμπορευμάτων οδήγησαν οι προσδοκίες των επενδυτών ότι η Ελληνική Βουλή θα εγκρίνει σήμερα Τετάρτη το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015. Με άνοδο 148,28 μονάδων, ποσοστό 1,54%, έκλεισε στο Χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei, φθάνοντας στις 9.797,26 μονάδες.
Με άνοδο κατά 31,31 μονάδες (0,54%) άνοιξε σήμερα ο δείκτης FTSE στο χηρματιστήριο του Λονδίνου, ο οποίος διαμορφώθηκε στις 5.798,19 μονάδες. Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 ενισχύθηκε κατά την έναρξη των συναλλαγών κατά 0,62%. Στη Φραγκφούρτη, ο δείκτης DAX σημείωσε άνοδο κατά 0,84% και διαμορφώθηκε με τις πρώτες συναλλαγές στις 7.230,95 μονάδες.
Η τιμή του χρυσού στις ασιατικές αγορές σημείωσε άνοδο 0,1% φθάνοντας στα 1.502,36 δολ. η ουγγιά, ενώ κοντά στα υψηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα τεσσάρων ημερών διαπραγματεύθηκε το πετρέλαιο στη Νέα Υόρκη.
Ο χρυσός κινήθηκε ανοδικά καθώς οι επενδυτές προσδοκούν ότι το Ελληνικό Κοινοβούλιο θα εγκρίνει σήμερα το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015. Χθες τα συμβόλαια του πετρελαίου σημείωσαν άνοδο 2,79 δολ., ποσοστό 2,6%, φθάνοντας τα 108,78 δολάρια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Εξάρχεια: Εκτός κινδύνου ο 50χρονος που δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι – Αναζητούνται οι δύο δράστες
- Έτσι η φύση επηρεάζει μυαλό και σώμα
- Έρχεται νέο κύμα ανατιμήσεων μετά το Πάσχα στα σούπερ μάρκετ
- Νέες απειλές Τραμπ: «Μπορεί να περάσουμε από την Κούβα αφού τελειώσουμε με το Ιράν»
- Πλοίο διέσχισε τα Στενά του Ορμούζ παρά τον ναυτικό αποκλεισμό των ΗΠΑ – «Προκαταρκτικές συνομιλίες» Λιβάνου και Ισραήλ
- Μία ασθενής, τρία θανατηφόρα αυτοάνοσα – Κυτταρική θεραπεία CAR-T δείχνει να κάνει θαύματα
- Συνταγή: Τάρτα με σπανάκι
- Ο νόμος του Ισραήλ για τη θανατική ποινή Παλαιστινίων δεν έχει να κάνει με την δικαιοσύνη, αλλά με τον εθνικισμό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442