Ο πρωθυπουργός βάφτισε την αδυναμία ανασχηματισμό, σχολιάζει η ΝΔ
Για έναν «ανασχηματισμό-καραμπόλα» και μία «κυβέρνηση υπό προθεσμία» κάνει λόγο ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννη Μιχελάκης, σχολιάζοντας το νέο κυβερνητικό σχήμα. Χαρακτηρίζει «κυρίαρχη ομολογία αποτυχίας της οικονομικής πολιτικής» την αντικατάσταση του Γ.Παπακωνσταντίνου και τονίζει ότι ο Γ.Παπανδρέου «βάφτισε την αδυναμία ανασχηματισμό». Για «μία ακόμα επικίνδυνη κυβέρνηση» κάνουν λόγο τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης. «Πρόκειται για κυβέρνηση ιστορικής ευθύνης με στόχο τη θωράκιση της χώρας και την ηρεμία στην οικονομία» απάντησε, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5, ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος.
Για έναν «ανασχηματισμό-καραμπόλα» και μία «κυβέρνηση υπό προθεσμία» κάνει λόγο ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννη Μιχελάκης, σχολιάζοντας το νέο κυβερνητικό σχήμα. Χαρακτηρίζει «κυρίαρχη ομολογία αποτυχίας της οικονομικής πολιτικής» την αντικατάσταση του Γ.Παπακωνσταντίνου και τονίζει ότι ο Γ.Παπανδρέου «βάφτισε την αδυναμία ανασχηματισμό».
«Ο κ.Παπανδρέου πρώτα παραδέχτηκε ότι δεν μπορεί να κυβερνήσει. Μετά βάφτισε την αδυναμία ανασχηματισμό. Έναν ανασχηματισμό-καραμπόλα, που αποτυπώνει την αποτυχία της πολιτικής του» αναφέρει στην ανακοίνωσή του.
Και συνεχίζει: «Κυρίαρχη ομολογία αποτυχίας της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης η αντικατάσταση Παπακωνσταντίνου. Ομολογία απίστευτης οργανωτικής ανικανότητας η δημιουργία μιας Κυβερνητικής Επιτροπής στην οποία μετέχουν οι μισοί υπουργοί με σκοπό να συντονίζουν τους άλλους μισούς.
»Και που, για πρώτη φορά -παγκόσμια πρωτοτυπία- δεν θα λαμβάνουν μέρος οι υπουργοί Άμυνας και Εξωτερικών. Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του για τη σκοπιμότητα της σύνθεσης της επιτροπής, αλλά και για το ρόλο που θα έχει.
»Ταυτόχρονα, συνεχίζεται η διάλυση των δύο εθνικών πρωταθλητών της Οικονομίας μας, του Τουρισμού και της Ναυτιλίας. Ειδικά της Ναυτιλίας, που εξακολουθεί να πηγαινοέρχεται από Υπουργείο σε υπουργείο».
Και καταλήγει λέγοντας ότι «ο κ.Παπανδρέου, κάνοντας ανακύκλωση των ίδιων προσώπων, αντί για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, έφτιαξε μία κυβέρνηση υπό προθεσμία για να εφαρμόσει την ίδια λαθεμένη πολιτική».
Κληθείς να σχολιάσει την τοποθέτηση της ΝΔ, περί «κυβέρνησης υπό προθεσμία», ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος δήλωσε στον BHMA 99,5: «Πρόκειται για κυβέρνηση ιστορικής ευθύνης με στόχο τη θωράκιση της χώρας και την ηρεμία στην οικονομία».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο μάγος Μουζακίτης «έλιωσε» και τα… χιόνια
- Ζωγράφου: «Κατέβηκα για να ηρεμήσει και άρχισε να με χτυπά» – Ο οδηγός του λεωφορείου περιγράφει τον άγριο ξυλοδαρμό
- «Η ξανθιά είναι νεκρή» – Κοκκινομάλλα Πάμελα Άντερσον και η αλήθεια για το «ψευτορομάντζο» με τον Λίαμ Νίσον
- Αγρότες πήγαν τούρτα σε αστυνομικό που είχε τα γενέθλιά της [βίντεο]
- Λανουά: «Έκανε χέρι ο Ζοάο Μάριο και σωστά ακυρώθηκε το γκολ της ΑΕΚ» – vid
- Κικίλιας στη συνάντηση με Γκίλφοϊλ: «Συνεργασία με ΗΠΑ σε θέματα λιμενικών υποδομών, ναυτιλίας και ασφάλειας»
- Πάθη, αλήθειες και απομυθοποιήσεις: Οι «Γυναίκες στο Ντιβάνι» επιστρέφουν
- Μουζακίτης: «Θα εξακολουθήσουμε να πιστεύουμε στην πρόκριση μέχρι την τελευταία στιγμή»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 09.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/astronomy-3094066_1920-315x220.jpg)











![Αγρότες πήγαν τούρτα σε αστυνομικό που είχε τα γενέθλιά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes-5-125x85.jpg)





![Αγρότες πήγαν τούρτα σε αστυνομικό που είχε τα γενέθλιά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes-5-315x220.jpg)












![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes-6-315x220.jpg)






























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442