Το Ιωνικό Κέντρο Σπουδών, συνεχίζοντας την παράδοση των επιτυχημένων μουσικών εκδηλώσεων των τελευταίων ετών, διοργανώνει και φέτος σειρά χορωδιακών συναυλιών με θέμα “Μουσική την Ανοιξη στην Πλάκα”.
Το φετινό πρόγραμμα θα φιλοξενήσει 4 χορωδίες, από τις 22 Μαίου έως τις 12 Ιουνίου – στο Ιωνικό Κέντρο, στην οδό Λυσίου 11, στην Πλάκα.

Κάθε Κυριακή στις 8.00 μμ. μια εκλεκτή ελληνική χορωδία θα παρουσιάζει το πρόγραμμά της
στην αίθουσα ΑΕΡΗΔΕΣ του Ιωνικού Κέντρου, και στη συνέχεια στο δώμα του Κέντρου, με θέα στην Ακρόπολη.

Το πρόγραμμα 2011 έχει ως εξής:

Κυριακή 22 Μαίου: “Πινελιές του 20ου Αιώνα”
Χορωδία Φίλων Μοντέρνας Μουσικής
Κυριακή 29 Μαίου: “Οι Αξεπέραστες Δεκαετίες του ΄60 και ‘70”
Χορωδία Επιστημόνων Δήμου Φιλοθέης
Κυριακή 5 Ιουνίου: “Νεανικές Φωνες – από τον Μπαχ στους Μπήτλς”
Χορωδία Δήμου Κηφισιάς
Κυριακή 19 Ιουνίου: “Ταξίδι με Μουσικά Ηχοχρώματα”
Χορωδία ΔΕΗ

Για το Ιωνικό Κέντρο
Το Ιωνικό Κέντρο Σπουδών είναι ένας μορφωτικός οργανισμός που ιδρύθηκε στη Χίο το 1977 με
κύριο σκοπό τη διάδοση του Ελληνικού Πολιτισμού διεθνώς.
Μετά από μακρόχρονη δραστηριότητα στο νησί, με προγράμματα στα οποία δίδαξαν μερικοί από τους σημαντικότερους εκπροσώπους των ελληνικών γραμμάτων και της τέχνης (Ανδρόνικος, Χατζιδάκις, Ελύτης, Καστοριάδης, Τσαρούχης, Φασιανός, Αξελός, Ξενάκης και πολλοί άλλοι) το Ιωνικό Κέντρο δραστηριοποιείται και στην Αθήνα – με σεμινάρια, συνέδρια, ομιλίες, εκθέσεις, συναυλίες και με θεατρικές παραστάσεις.

Η είσοδος είναι ελεύθερη