Κεντρική διαχείριση για τα προκριματικά EURO και Μουντιάλ
Την καθιέρωση της κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων για τις προκριματικές φάσεις των Ευρωπαϊκών Πρωταθλήματων και των Παγκοσμίων Κυπέλλων, ανακοίνωσε ο Μισέλ Πλατινί κατά τη διάρκεια του κογκρέσου της UEFA.
Κοσκέρης Νίκος
Την καθιέρωση της κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων για τις προκριματικές φάσεις των Ευρωπαϊκών Πρωταθλήματων και των Παγκοσμίων Κυπέλλων, ανακοίνωσε ο Μισέλ Πλατινί κατά τη διάρκεια του κογκρέσου της UEFA.
Το νέο σύστημα θα τεθεί σε εφαρμογή από τα προκριματικά του EURO 2016 και ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας ευελπιστεί ότι με αυτό τον τρόπο θα ενισχυθούν οικονομικά οι μικρότερες εθνικές ομοσπονδίες, που περιμένουν να κληρωθούν με κάποιο «μεγαθήριο» για να εξασφαλίσουν κάποια καλά χρήματα από τηλεοπτική μετάδοση.
«Τώρα θα μπορέσετε όλοι να επικεντρωθείτε στο ποδόσφαιρο, χωρίς να ανησυχείτε για την κλήρωση και αν το αποτέλεσμα θα σας εξασφαλίσει ή όχι καλύτερα έσοδα από τηλεοπτικά δικαιώματα», επισήμανε ο Γάλλος, ανακοινώνοντας από το βήμα του κογκρέσου ότι έλαβε τις απαραίτητες υπογραφές και από τις 53 ομοσπονδίες-μέλη της UEFA.
Κάνοντας έναν απολογισμό της πρώτης θητείας του, λίγο πριν τη βέβαιη επανεκλογή του (δεν υπάρχει αντίπαλος στις σημερινές αρχαιρεσίες), ο Πλατινί τόνισε ότι αντιστάθηκε στις αυξημένες πιέσεις να μετατρέψει το Τσάμπιονς Λιγκ σε «κλειστή» διοργάνωση και μάλιστα κατάφερε να την «ανοίξει» σε περισσότερες χώρες. Υπογράμμισε ότι στη δεύτερη θητεία του θα επικεντρωθεί περισσότερο στις διοργανώσεις των εθνικών ομάδων, ενώ επανέλαβε τη μεγάλη σημασία που δίνει στην καθιέρωση του οικονομικύ fair-play. Αναφέρθηκε τέλος σε θέματα βίας και «στημένων» αγώνων, τονίζοντας ότι περιμένει τη συνδρομή των κυβερνήσεων για την καταπολέμησή τους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Νέα Αριστερά: Η κυβέρνηση ιδιωτικοποιεί το νερό της Θεσσαλονίκης
- Με αυξημένα έσοδα και έξοδα ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
- HOTΕΛ ΕΛVIRA: Τι θα δούμε στο νέο επεισόδιο το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου
- Προσβασιμότητα στην ποιότητα: Η Lidl Ελλάς και η υπόσχεση της καθημερινής αξίας
- Αγρότες: Δέχθηκαν επίθεση με χημικά στη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου – Κλούβα των ΜΑΤ μπλόκαρε και ασθενοφόρα
- Άδωνις Γεωργιάδης: «Ενήργησαν με δόλο οι δύο προστατευόμενοι μάρτυρες» στην υπόθεση Novartis



