Χωρίς «Βοήθεια στο Σπίτι» μένουν οι ηλικιωμένοι που δεν έχουν συγγενείς
Στον αέρα κινδυνεύει να τιναχτεί το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», με χιλιάδες ηλικιωμένους που δεν έχουν συγγενείς να μένουν εκτός προγράμματος, καθώς αλλάζουν οι προϋποθέσεις για τη συμμετοχή στην προνοιακή αυτή δομή. Πλέον δικαιούχοι θα είναι όσοι έχουν παιδιά, εγγόνια ή άλλα συγγενικά πρόσωπα που θα υποβάλλουν στους δήμους αιτήσεις για λογαριασμό των ηλικιωμένων, με τη βασική προϋπόθεση να είναι άνεργοι.
Μαργαρίτη Κυριακή
Στον αέρα κινδυνεύει να τιναχτεί το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», με χιλιάδες ηλικιωμένους που δεν έχουν συγγενείς να μένουν εκτός προγράμματος, καθώς αλλάζουν οι προϋποθέσεις για τη συμμετοχή στην προνοιακή αυτή δομή.
Πλέον δικαιούχοι θα είναι όσοι έχουν παιδιά, εγγόνια ή άλλα συγγενικά πρόσωπα που θα υποβάλλουν στους δήμους αιτήσεις για λογαριασμό των ηλικιωμένων, με τη βασική προϋπόθεση να είναι άνεργοι, όπως αναφέρει «Το Έθνος».
Οι νέοι όροι έχουν τεθεί από την ΕΕ, χωρίς περιθώρια τροποποίησης, γεγονός που έχει προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων από δημάρχους, οι οποίοι κάνουν λόγο για «αντικοινωνικές» και «αυστηρές προϋποθέσεις, που αφήνουν εκτός προγράμματος χιλιάδες ηλικιωμένους.
Πιο συγκεκριμένα, δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» θα έχουν μόνο όσοι έχουν κάποιο συγγενικό πρόσωπο άνεργο ή που απειλείται από την ανεργία. Στα άτομα αυτά θα δίνεται από τον ΟΑΕΔ το κουπόνι ώστε το πρόγραμμα να παρέχει τις υπηρεσίες του στους ηλικιωμένους.
Όσοι δεν έχουν συγγενείς ή δεν έχουν άνεργο στην οικογένεια μένουν εκτός προγράμματος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η προνοιακή δομή το 2011 θα εξυπηρετεί μόλις 30.000-33.000 ηλικιωμένους από 90.000 που φροντίζει σήμερα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Εξάρχεια: Εκτός κινδύνου ο 50χρονος που δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι – Αναζητούνται οι δύο δράστες
- Έτσι η φύση επηρεάζει μυαλό και σώμα
- Έρχεται νέο κύμα ανατιμήσεων μετά το Πάσχα στα σούπερ μάρκετ
- Νέες απειλές Τραμπ: «Μπορεί να περάσουμε από την Κούβα αφού τελειώσουμε με το Ιράν»
- Πλοίο διέσχισε τα Στενά του Ορμούζ παρά τον ναυτικό αποκλεισμό των ΗΠΑ – «Προκαταρκτικές συνομιλίες» Λιβάνου και Ισραήλ
- Μία ασθενής, τρία θανατηφόρα αυτοάνοσα – Κυτταρική θεραπεία CAR-T δείχνει να κάνει θαύματα
- Συνταγή: Τάρτα με σπανάκι
- Ο νόμος του Ισραήλ για τη θανατική ποινή Παλαιστινίων δεν έχει να κάνει με την δικαιοσύνη, αλλά με τον εθνικισμό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442