Αύξηση κατά 10,7% των ελληνικών εξαγωγών το 2010
Αύξηση κατά 10,7% παρουσίασε η αξία των ελληνικών εξαγωγών το 2010, έναντι του προηγούμενου χρόνου και οι εξαγωγές της χώρας συμπεριλαμβανομένων των πετρελαιοειδών ανήλθαν στο ποσό των 16.248,4 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ). H πρώτη κατηγορία ελληνικών προϊόντων από πλευράς αξίας εξαγωγών είναι τα τρόφιμα και ποτά και οι εξαγωγές σε δομικά προϊόντα, που παρουσίασαν εντυπωσιακή αύξηση κατά 17,2%.
Αύξηση κατά 10,7% παρουσίασε η αξία των ελληνικών εξαγωγών το 2010, έναντι του προηγούμενου χρόνου και οι εξαγωγές της χώρας συμπεριλαμβανομένων των πετρελαιοειδών ανήλθαν στο ποσό των 16.248,4 εκατ. ευρώ, έναντι 14.675,3 εκατ. ευρώ το 2009, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής που επεξεργάστηκε ο Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ).
Η αξία των εξαγωγών εξαιρουμένων των πετρελαιοειδών παρουσίασε αύξηση κατά 8,5% και ανήλθε σε 14.534,3 εκατ. ευρώ, έναντι 13.389,5 εκατ. ευρώ το 2009.
Το εμπορικό ισοζύγιο της χώρας (εξαιρουμένων των πετρελαιοειδών) διαμορφώθηκε στα -19,2 δισ. ευρώ από -24,4 δισ. ευρώ το 2009, μειωμένο κατά 21,2%
H πρώτη κατηγορία ελληνικών προϊόντων από πλευράς αξίας εξαγωγών είναι τα τρόφιμα και ποτά και οι εξαγωγές σε δομικά προϊόντα, που παρουσίασαν εντυπωσιακή αύξηση κατά 17,2%.
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του ΟΠΕ, η μεγαλύτερη εξαγωγική δραστηριότητα εκδηλώθηκε προς τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες αντιπροσωπεύουν το 62,6% του συνόλου των ελληνικών εξαγωγών.
Ως ο κυριότερος δε αποδέκτης των ελληνικών προϊόντων εμφανίζεται το 2010 η Γερμανία, με 1.770,2 εκατ. ευρώ και μερίδιο 10,9% στο σύνολο των ελληνικών εξαγωγών, αυξημένο κατά 4,5% σε σχέση με το 2009.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Δύο συμφωνίες και ένα ραντεβού ξεκλειδώνουν τον ενεργειακό κόμβο στην Ελλάδα
- ΗΠΑ: Μνήμες Μεγάλης Ύφεσης στην αγορά εργασίας – Ρεκόρ απολύσεων τον Γενάρη
- Χαμένη Άνοιξη: Η ισορροπία ανάμεσα στη συλλογική μνήμη και το προσωπικό τραύμα
- Οι πληρωμές από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ από σήμερα έως τις 13 Φεβρουαρίου
- Ισπανία: Νέα πανωλεθρία για τους Σοσιαλιστές του Σάντσεθ σε τοπικές εκλογές – Μεγάλη αύξηση για την Ακροδεξιά
- Σχέση: Τι κάνεις όταν «χάνεσαι» στη μετάφραση;
- Αρκάς: Η καλημέρα του Φεβρουαρίου
- Ιδιοκτήτες ασφαλισμένων ακινήτων – Πώς θα «κλειδώσουν» έκπτωση 20% στον ΕΝΦΙΑ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 09.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/gurpreet-singh-BGUt0Fq1I78-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442