«Μέσα από τον Φακό» της Στέλλας Μπακατσή
Αντλώντας έμπνευση από τις εικόνες που αποκαλύπτει ο φακός του μικροσκοπίου, η Στέλλα Μπακατσή στήνει έναν εικαστικό διάλογο «γύρω» από το κύτταρο και το μόριο, τον κόσμο της Γενετικής με τις διαρκείς αποκαλύψεις της αλλά και τα κρυμμένα μυστικά της. Κεντρικά σημεία της έκθεσης αποτελούν η απαρχή, τα σπέρματα της ζωής, τα στάδια της εξέλιξης, ο αόρατος μικρόκοσμος, αλλά και ο μακρόκοσμος, το Σύμπαν που μας περιβάλλει.
Στα γλυπτοζωγραφικά έργα της Στέλλας Μπακατσή τα κεραμικά στοιχεία, τα σύρματα και τα πλέγματα αποκτούν ζωή, μας μεταφέρουν μια φρέσκια όσο και δυνατή εικαστική ματιά και μας προτρέπουν να δούμε την «αόρατη Βιολογική πραγματικότητα» μ’ έναν τρόπο διαφορετικό.
Σημειώνεται ότι τα εγκαίνια της Έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011 και ώρα 19:30 στον Παλαιό Θόλο του Πλανηταρίου του Ιδρύματος Ευγενίδου, Λεωφ. Συγγρού 387, Παλαιό Φάληρο, είσοδος από οδό Πεντέλης 11.
- Τι κάνεις αν καταστραφεί το IX σου από πλημμύρα – Πώς θα λάβεις αποζημίωση
- Γαλλία: Το Πολεμικό Ναυτικό οδηγεί το ύποπτο ρωσικό δεξαμενόπλοιο στο λιμάνι Μασσαλία-Φος
- Γαλάτσι: Με εγκαύματα 14χρονος από βεγγαλικά – Πέταξαν ανήλικοι σε προαύλιο Γυμνασίου
- Λαμία: Στα αζήτητα ο άνδρας που βρέθηκε νεκρός πριν μια εβδομάδα στα ιαματικά των Θερμοπυλών
- Ενίσχυση στα γκαρντ για τον Ολυμπιακό, ανακοίνωσε τον Κόρι Τζόσεφ (pic)
- Το Ισραήλ θέλει να εξασφαλίσει ότι περισσότεροι Παλαιστίνιοι θα φύγουν από τη Γάζα παρά θα επιστρέψουν


