ΗΠΑ και Ισραήλ απειλούν περισσότερο την Τουρκία, εκτιμούν οι Τούρκοι σε δημοσκόπηση
Οι ΗΠΑ και το Ισραήλ είναι η μεγαλύτερη απειλή για την Τουρκία, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Metropoll, την ώρα που η Ελλάδα έρχεται καταλαμβάνει μία από τις τελευταίες θέσεις σε αυτό τον κατάλογο.
Οι ΗΠΑ και το Ισραήλ είναι η μεγαλύτερη απειλή για την Τουρκία,σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Metropoll, την ώρα που η Ελλάδα έρχεται καταλαμβάνει μία από τις τελευταίες θέσεις σε αυτό τον κατάλογο.
Συγκεκριμένα, το 43% των Τούρκων θεωρεί ότι οι ΗΠΑ είναι η πρώτη εξωτερική απειλή για τη χώρα τους ενώ έπεται το Ισραήλ, που θεωρείται κίνδυνος από το 24% των ερωτηθέντων.
Επιπλέον, το 63% εκτιμά ότι η Τουρκία πρέπει να παγώσει τις σχέσεις της με το Ισραήλ ενώ 28% πιστεύουν αντίθετα ότι οι σχέσεις αυτές πρέπει να προχωρήσουν σε βάθος.
Πάντως το 18,9% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι δεν γνωρίζουν.
Το Ιράν, που οι μεγάλες δυτικές δυνάμεις υποψιάζονται ότι επιδιώκει να κατασκευάσει πυρηνικά όπλα, δεν θεωρείται απειλή παρά μόνον από το 3% των ερωτηθέντων.
Η Ελλάδα καταλαμβάνει μία από τις τελευταίες θέσεις, καθώς μόνο το 2,3% των ερωτηθέντων δηλώνει πως πιστεύει ότι αποτελεί απειλή.
Ακόμα χαμηλότερα ποσοστά, μικρότερα και από 2%, συγκέντρωσαν οι απαντήσεις για το Ιράκ, τη Ρωσία και την Αρμενία. Το 1,3% είπαν ότι καμία χώρα δεν είναι απειλή για την Τουρκία.
Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε το Δεκέμβριο σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.504 προσώπων. Το Ινστιτούτο σχετίζεται με το κυβερνών κόμμα Akp, αναφέρει η Hurriyet.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Τεχνητή Νοημοσύνη: Εφιαλτικά σενάρια για το 2026 – Τι προβλέπουν οι ειδικοί
- Οι φιλοδοξίες του Ερντογάν, μεγαλύτερες από τις δυνατότητες της Τουρκίας – Τι εξηγεί Τουρκάλα ειδικός
- ΟΗΕ: Οι ΗΠΑ δεσμεύτηκαν για χρηματοδότηση δύο δισεκατομμυρίων δολαρίων σε ανθρωπιστική βοήθεια
- Το τελευταίο αντίο στη Σύλβα Ακρίτα
- Κορόνα: «Αυτό είναι το χρονικό πλαίσιο για την αναδόμηση – Να επαναφέρουμε τον Παναθηναϊκό εκεί που αξίζει»
- Περιφέρεια προσφέρει επίδομα 300 ευρώ σε νεοδιοριζόμενους γιατρούς
- Οι καλλιτέχνες που χάσαμε το 2025, μέσα από τα δικά τους λόγια
- Τουρκία: Τρεις αστυνομικοί νεκροί σε μάχη με μέλη του ΙΚ στην επαρχία Γιάλοβα – Σκοτώθηκαν και έξι τζιχαντιστές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 29.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ken-cheung-yHST1WmTqzI-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442