Για λίγες ώρες μόνο έπεσε από την κορυφή της Primera Division η Ρεάλ Μαδρίτης η οποία επικράτησε με 1-0 της Σπόρτινγκ Χιχόν. Εύκολη νίκη για τη Βαλένθια με 2-0 επί της Χετάφε. Το γκολ του Νεγκρέδο στο 90ο λεπτό ήταν αυτό που χάρισε στη Σεβίλλη την εκτός έδρας νίκη με 2-1 επί της Σαραγόσα και την έφερε στην 4η θέση. Γκέλα για την Εσπανιόλ, που κόλλησε στο μηδέν με τη Ράσινγκ Σανταντέρ, ενώ χωρίς νικητή και γκολ έληξε και η αναμέτρησης της Μαγιόρκα με την Ντεπορτίβο Λα Κορούνια. Η Χέρκουλες επικράτησε με 2-1 της Ρεάλ Σοσιεδάδ και η Μάλαγα με 1-0 της Λεβάντε.
Για λίγες ώρες μόνο έπεσε από την κορυφή της Primera Division η Ρεάλ Μαδρίτης. Η «βασίλισσα», αν και δυσκολεύτηκε στο Ελ Μολινόν, επικράτησε με 1-0 της Σπόρτινγκ Χιχόν, με τον Γκονζάλο Ιγκουαΐν να πετυχαίνει το μοναδικό τέρμα στο 82ο λεπτό, και επέστρεψε στην 1η θέση του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας έναν βαθμό περισσότερο από την Μπαρτσελόνα.
Οι μαδριλένοι μπήκαν πιο δυνατά στο πρώτο μέρος και έχασαν μεγάλη ευκαιρία να κάνουν το 1-0 στο 10ο λεπτό, με τον Ιγκουαΐν να σημαδεύει το δεξί δοκάρι του Χουάν Πάμπλο.
Σταδιακά οι γηπεδούχοι έφεραν την ισορροπία στο παιχνίδι, αλλά δεν απείλησαν ιδιαίτερα τον Κασίγιας, σε αντίθεση με τους μερένχες που πλησίαζαν με περισσότερες αξιώσεις την αντίπαλη εστία.
Ανάλογο το σκηνικό στην επανάληψη, με τη Ρεάλ να έχει την κατοχή και να δημιουργεί περισσότερες ευκαιρίες, αλλά ο γκολκίπερ της Χιχόν βρέθηκε σε πολύ καλή ημέρα και διατήρησε ανέπαφη την εστία του. Στο 55ο λεπτό ο Ιγκουαΐν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ.
Μετά το 70` το παιχνίδι πήρε φωτιά με τις φάσεις να διαδέχονται η μία την άλλη. Τη λύση για τους μαδριλένους έδωσε ο Ιγκουαΐν στο 82ο λεπτό, όταν ο Ράμος έβγαλε τη σέντρα ο Μπενζεμά έπιασε την κεφαλιά, ο Χουάν Πάμπλο δεν μπόρεσε να αποκρούσει και ο αργεντινός από κοντά έκανε το 1-0.
Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να απαντήσουν στο 84` αλλά ο Κασίγιας είπε όχι στον Μπαράλ και το σφύριγμα της λήξης βρήκε τη Ρεάλ να πανηγυρίζει το τρίποντο και την επιστροφή στην 1η θέση. Η Χιχόν ολοκλήρωσε με δέκα, καθώς ο Μποτία αποβλήθηκε στις καθυστερήσεις για σκληρό μαρκάρισμα στον Κριστιάνο Ρονάλντο. Εύκολα η Βαλένθια…
Στις νίκες ύστερα από τέσσερις αγωνιστικές και στην 4η θέση επέστρεψε η Βαλένθια, που επικράτησε με 2-0 της Χετάφε στο Μεστάγια στο ματς που έριξε την αυλαία της 12ης αγωνιστικής της Primera Division.
Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τις νυχτερίδες, καθώς πριν συμπληρωθούν τα πρώτα οκτώ λεπτά βρέθηκαν μπροστά στο σκορ. Στο σημείο εκείνο, ο Χουάν Μάτα εκμεταλλεύθηκε τα λάθη των αμυντικών της Χετάφε, τροφοδότησε τον Τίνο Κόστα και αυτός με εκπληκτικό βολές έγραψε το 1-0.
Η ομάδα του Ουνάι Εμερι κλείδωσε τη νίκη της στο 63`, όταν ο Κόστα εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά, ο Ναβάρο έπιασε την κεφαλιά, ο Κοντίνα απέκρουσε ασταθώς και ο άσος της Βαλένθια από κοντά διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του.
Η Χετάφε δεν έδειχνε ικανή να διεκδικήσει έστω τον βαθμό της ισοπαλίας, σε αντίθεση με τη Βαλένθια που βρέθηκε κοντά και σε τρίτο γκολ, αλλά το δοκάρι χάλασε τα σχέδια του Χοακίν στο 77ο λεπτό και το 2-0 διατηρήθηκε μέχρι το σφύριγμα της λήξης.
Τρίποντο στο 90′ Αν και δύσκολα, η Σεβίλλη κατάφερε να φύγει με το τρίποντο από το Λα Ρομαρέδα και να σκαρφαλώσει στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 20 βαθμούς, 8 λιγότερους από την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα.
Οι ανδαλουσιανοί προηγήθηκαν στο 28ο λεπτό με τον Λουίς Φαμπιάνο, που ολοκλήρωσε ιδανικά την προσπάθεια του Κανουτέ. Οι γηπεδούχοι, όμως, έφεραν το παιχνίδι στα ίσια στο 53′, όταν ο Μπέρτολο νίκησε τον Βάρας.
Το έργο της Σεβίλης, μάλιστα, έγινε δυσκολότερο μετά το 72′ όταν ο Ναβάρο αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες. Ο Νεγκρέδο, όμως, δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και στο 90′ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, γράφοντας το τελικό 2-1. Κόλλησε στο μηδέν Την ευκαιρία να μειώσει τη διαφορά της από την κορυφή έχασε η Εσπανιόλ, που έμεινε στο 0-0 με τη Ράσινγκ Σανταντέρ.
Χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις κύλησε το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, με τις δύο ομάδες να μην δημιουργούν μεγάλες ευκαιρίες μπροστά στις αντίπαλες εστίες και το 0-0 παρέμεινε μέχρι το σφύριγμα της λήξης. Τα υπόλοιπα ματς Την πρώτη της νίκη ύστερα από έξι αγωνιστικές πανηγύρισε η Χέρκουλες, που επικράτησε με 2-1 της Ρεάλ Σοσιεδάδ και πήρε σημαντική βαθμολογική ανάσα. Οι νεοφώτιστοι βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 16′, αλλά πέτυχαν την ανατροπή μέσα σε πέντε λεπτά στην επανάληψη, με τους Τρεζεγκέ (47′) και Ντρέντε (52′) να πετυχαίνουν τα γκολ.
Για πρώτη φορά πανηγύρισε το τρίποντο στην έδρα της η Μάλαγα, που κέρδισε με 1-0 τη Λεβάντε. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Ελιζέου στο 64ο λεπτό.
Την ίδια ώρα, η Ντεπορτίβο Λα Κορούνια πήρε έναν ακόμα πολύτιμο βαθμό στην προσπάθεια που κάνει για παραμονή, υποχρεώνοντας τη Μαγιόρκα σε λευκή ισοπαλία.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα, οι σκόρερ και το υπόλοιπο πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής της Primera Division: Σάββατο (13/11) Αθλέτικ Μπιλμπάο – Αλμερία: 1-0 (10` Γιορέντε) Ατλέτικο Μαδρίτης – Οσασούνα: 3-0 (26`, 70` Φορλάν, 41` Αγκουέρο) Μπαρτσελόνα – Βιγιαρεάλ: 3-1 (22` Βίγια, 58`, 83` Μέσι – 26` Νιλμάρ)