Έκθεση του Αχιλλέα Παπακώστα στην Γκαλερί Ζουμπουλάκη
Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη εγκαινιάζει στις 9 Νοεμβρίου την έκθεση «Daydream-Ονειροπόληση» του Αχιλλέα Παπακώστα. Πρόκειται για τη δεύτερη ατομική του έκθεση στη Γκαλερί.
Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη εγκαινιάζει στις 9 Νοεμβρίου την έκθεση «Daydream-Ονειροπόληση» του Αχιλλέα Παπακώστα. Πρόκειται για τη δεύτερη ατομική του έκθεση στη Γκαλερί.
Μετά την προηγούμενη δουλειά του που αποτελείτο από γυναικείες μορφές, ο Αχιλλέας Παπακώστας παρουσιάζει μια καθαρή ζωγραφική ονειρικών διαστάσεων, στην οποία κυρίαρχο ρόλο παίζει η φόρμα ενώ η ανθρώπινη μορφή απουσιάζει.
«Ιπτάμενες σχεδίες, κάστρα origami, υπόγεια ηφαίστεια, φωτισμένοι θρόνοι, αιωρούμενα δάση, σπίτια που φυτρώνουν και η παιδική φαντασία έτοιμη να επιτεθεί σε κάθε όνειρο ενήλικης ματαιοδοξίας; Ή μήπως τα τελευταία πεθαίνουν κουρασμένα από ενοχές;» αναρωτιέται ο δημιουργός.
Σε αυτή την ενότητα έργων, το χρώμα, που υπερισχύει και απλώνεται καθαρό σε μεγάλες επιφάνειες, κατασκευάζει τη δομή τους και θυμίζει τη «φωβιστική» αντίληψη στην παλέτα.
Τα έργα του Παπακώστα δεν αναφέρονται σε συγκεκριμένο χώρο ούτε σε συγκεκριμένο χρόνο. Δείχνουν το χώρο και το χρόνο της φαντασίας.
Διάρκεια έκθεσης: 9 έως 27 Νοεμβρίου, Γκαλερί Ζουμπουλάκη, Πλατεία Κολωνακίου 20
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Παρασκευή: 11:00 -15:00 και 17:00–21:00, Σάββατο 11:00 –14:00
Κυριακή και Δευτέρα κλειστά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Καναδάς: Ερωτήματα για το μακελειό στο σχολείο του Ταμπλ Ριτζ – Οι πρώτες πληροφορίες για τον δράστη
- Η Τότεναμ θα πληρώσει (πολύ) ακριβά την απόλυση του Τόμας Φρανκ
- Ισραήλ: Οι φυλακές «ξεκινούν τις προετοιμασίες για την επιβολή της θανατικής ποινής» σε Παλαιστινίους
- Γιατί η Ντρου Μπάριμορ και ο Ορλάντο Μπλουμ φωνάζουν «΄Ωπα» και σπάνε πιάτα μεσοπέλαγα;
- Οι επικές αντιδράσεις του οπαδού της Γιουνάιτεντ που περιμένει να κουρευτεί, στο 1-1 με την Γουέστ Χαμ (vids)
- Τηλεφώνημα για βόμβα σε κεντρικό ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας


