MotoGP Valencia 2010, ΕΔ1,2: Ο Jorge Lorenzo στην κορυφή
Ο Ισπανός της Yamaha πέτυχε τον ταχύτερο γύρο της ημέρας στα τελευταία δευτερόλεπτα της δεύτερης περιόδου ελεύθερων δοκιμών, καθώς ο Casey Stoner φάνηκε να είναι ο μοναδικός του αντίπαλος στον τελευταίο αγώνα του 2010.
Ο πρωταθλητής Jorge Lorenzo ήταν ο ταχύτερος της πρώτης ημέρας του MotoGP της Βαλένθια, που κλείνει το φετινό πρωτάθλημα, καθώς –στην προσπάθεια να πανηγυρίσει με νίκη τον τίτλο στην πατρίδα του- σημείωσε τον καλύτερο γύρο της ημέρας στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών.
Ταχύτερος της πρώτης περιόδου ήταν ο Casey Stoner της Ducati, με χρόνο περίπου δύο δέκατα πιο αργό από εκείνον που πέτυχε ο Ισπανός της Yamaha το απόγευμα – καθώς και ο Αυστραλός έχει το κίνητρο της νίκης, για να φύγει ένδοξα από την ιταλική ομάδα για τη Honda.
Ενόψει του τελευταίο αγώνα του με τη Yamaha, o Valentino Rossi σημείωσε τον 5ο χρόνο στην πρώτη περίοδο και μόλις τον 9ο στη δεύτερη, ενώ ο αντικαταστάτης του στην ιαπωνική ομάδα, είχε πτώση –χωρίς σοβαρές συνέπειες για τον τραυματισμένο του αστράγαλο- το πρωί.
Εντυπωσιακός, για δεύτερο διαδοχικό αγώνα, ήταν ο Marco Simoncelli της Gresini Honda με δύο 4ους χρόνους, την ώρα που ο Dani Pedrosa –που αγωνίζεται με τραυματισμό στην αριστερή κλείδα- περιορίστηκε στη 12η θέση και στις δύο περιόδους των δοκιμών.
Ο Γιάννης Καλαβριανός περιγράφει τις ταραγμένες ημέρες της ζωής των πέντε ηρώων, που θα άλλαζαν μια για πάντα την ιστορία της παγκόσμιας λογοτεχνίας τρόμου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας