«Καρφιά» και… ευχές στο διάδοχο από τον μεγαλύτερο γιο του Βορειοκορεάτη ηγέτη
Σε μία εξαιρετικά ασυνήθιστη παρέμβαση στο διεθνώς απομονωμένο κομμουνιστικό καθεστώς, ο μεγαλύτερος γιος του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ-ιλ δήλωσε δημόσια ότι αντιτίθεται στη δυναστική διαδοχή, ωστόσο εύχεται τα καλύτερα στον μικρότερο αδελφό του Κιμ Γιονγκ-ουν, ο οποίος έχει κάνει ήδη την πρώτη ηγετική του εμφάνιση στο πλευρό του πατέρα του.
Ο μεγαλύτερος γιος του Βορειοκορεάτη ηγέτη είναι αντίθετος στη δυναστική διαδοχή.
Σε μία εξαιρετικά ασυνήθιστη παρέμβαση στο διεθνώς απομονωμένο κομμουνιστικό καθεστώς, ο μεγαλύτερος γιος του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ-ιλ δήλωσε δημόσια ότι αντιτίθεται στη δυναστική διαδοχή, ωστόσο εύχεται τα καλύτερα στον μικρότερο αδελφό του Κιμ Γιονγκ-ουν, ο οποίος έχει κάνει ήδη την πρώτη ηγετική του εμφάνιση στο πλευρό του πατέρα του.
Ο Κιμ Γιονγκ-ναμ, ο οποίος είναι γνωστό ότι ζει στην Κίνα και στο Μακάο, δήλωσε σε τηλεοπτικό δίκτυο της Ιαπωνίας ότι προσωπικά δεν έχει κανένα ενδιαφέρον να ηγηθεί της χώρας, υπαινισσόμενος ότι δεν υπάρχει αγώνας εξουσίας ανάμεσα στα αδέλφια,που φέρεται ότι είναι από διαφορετικές μητέρες.
«Προσωπικά, είμαι κατά της δυναστικής διαδοχής τρίτης γενιάς» δήλωσε ο Κιμ Γιονγκ-ναμ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Asahi στις 9 Οκτωβρίου, μία ημέρα πριν από τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην Πιονγιάνγκ, όπου ο αδελφός του είχε κεντρικό ρόλο και έκανε την πρώτη επίσημη εμφάνισή του.
Ο εύσωμος μεγαλύτερος γιος του ηγέτη Κιμ Γιονγκ-ιλ θεωρείται ότι έχει χάσει την εύνοια του πατέρα του, ειδικά από τότε που εκδιώχθηκε από την Ιαπωνία με την υποψία ότι προσπάθησε να εισέλθει στη χώρα με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα για να πάει στην Ντίσνεϊλαντ του Τόκιο.
Ο Γιονγκ Ναμ, που λέγεται ότι είναι 39 ετών, μίλησε πολλές φορές στους δημοσιογράφους κυρίως στο Πεκίνο, απάντησε σε ερωτήσεις στα κορεατικά και σχεδόν σε άπταιστα αγγλικά και διέψευσε την πληροφορία ότι θα προσπαθήσει να πάρει την εξουσία από τον πατέρα του.
«Νομίζω ότι ο πατέρας μου αποφάσισε [να είναι διάδοχος ο Γιονγκ-ουν]. Δεν το μετανιώνω και δεν με ενδιαφέρει, άρα δεν με πειράζει. Θέλω ο αδελφός μου να κάνει το καλύτερο για τον λαό της Βόρειας Κορέας, για την ευημερία του. Είμαι έτοιμος να βοηθήσω τον αδελφό μου οποιαδήποτε στιγμή στο εξωτερικό αν με χρειαστεί» είπε στα κορεατικά.
Ο Γιονγκ-ναμ θεωρείται ότι είναι ο γιος μίας ηθοποιού που πέθανε στη Μόσχα. Η μητέρα των δύο αδελφών του, ανάμεσά τους και του νεότερου Γιονγκ-ουν, ήταν χορεύτρια.
Ο Γιονγκ-ουν, που πρέπει να είναι κοντά στα 30, στάθηκε δίπλα στον πατέρα του κατά την επιθεώρηση μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης την Κυριακή στην Πιονγιάνγκ χειροκροτώντας και χαιρετώντας χιλιάδες στρατιώτες και επιθεωρώντας τους πυραύλους, τις ρουκέτες και τα άρματα μάχης.
Τον περασμένο μήνα έγινε στρατηγός και διορίστηκε σε κομβικής σημασίας πολιτικό αξίωμα στο κυβερνών Εργατικό Κόμμα της Κορέας, σε μία κίνηση που επιβεβαίωσε ότι προορίζεται για διάδοχος του πατέρα του, ο οποίος λέγεται ότι το 2008 υπέστη εγκεφαλικό και δείχνει αδύναμος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γερμανικό
- Ακίνητα: Στα ύψη οι τιμές στα νεόδμητα διαμερίσματα στην Αθήνα – Οι περιοχές με τη μεγαλύτερη άνοδο
- «Η πιο υπέροχη χειρότερη του κόσμου»: Το νέο έργο της Φωτεινής Αθερίδου στο Θέατρο Ιλίσια-Βολανάκης
- Η Επιστήμη το 2026 – Τι προβλέπει το περιοδικό Nature για τη χρονιά που έρχεται
- Δολοφονία Ελένης Παπαδοπούλου: Επιστρέφει το «Φως στο Τούνελ» που ξανάνοιξε τον φάκελο της υπόθεσης
- Tραγωδία στην Ιταλία: Μητέρα και κόρη έπαθαν τροφική δηλητηρίαση σε δείπνο και πέθαναν
- Αρκάς: Η καλημέρα της Τρίτης
- ΣΥΡΙΖΑ κατά Μητσοτάκη: Μπέρδεψε τους «Φραπέδες» και τους «Χασάπηδες» της ΝΔ με τους πραγματικούς αγρότες
- Μην το κουράζεις: Σταμάτα να το υπεραναλύεις τόσο – γιορτές έχουμε
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 30.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/michael-chere-PV8dauzbvtA-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442