Άφησε το Λευκό Οίκο για να διεκδικήσει τη δημαρχία του Σικάγο ο Ραμ Εμάνουελ
Ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Ραμ Εμάνουελ παραιτήθηκε προκειμένου να διεκδικήσει τη δημαρχία του Σικάγο, ανακοινώθηκε την Παρασκευή.
Ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Ραμ Εμάνουελ παραιτήθηκε προκειμένου να διεκδικήσει τη δημαρχία του Σικάγο, ανακοινώθηκε την Παρασκευή.
Σε αποχαιρετιστήρια τελετή που οργανώθηκε στο Λευκό Οίκο ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα –επιλογή του οποίου υπήρξε ο Εμάνουελ– έπλεξε το εγκώμιο του συνεργάτη του τονίζοντας ότι «δεν θα είχαμε επιτύχει αυτά που πετύχαμε χωρίς τις αρχηγικές ικανότητες του Ραμ».
Τη θέση του Ραμ στο Λευκό Οίκο θα αναλάβει προσωρινά ο Πιτ Ράουζ, στενός σύμβουλος του Ομπάμα ο οποίος είχε βοηθήσει στην οργάνωση της προεκλογικής εκστρατείας του. Ο Ράουζ θεωρείται αποτελεσματικό στέλεχος: όπως είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος Ομπάμα: «Στο Λευκό Οίκο λέμε: ‘Ας αφήσουμε τον Πιτ να το φτιάξει’».
Η ίδια η αποχώρηση του Εμάνουελ ήταν ανεπίσημα γνωστή εδώ και ημέρες και η ανακοίνωση της Παρασκευής δεν προκάλεσε καθόλου σασπένς, αστειεύτηκε ο Μπαράκ Ομπάμα.
Ο Ραμ Εμάνουελ βοήθησε σημαντικά στην προώθηση μεταρρυθμίσεων, όπως του συστήματος υγείας και του χρηματοπιστωτικού τομέα. Η αποχώρησή του, εκτιμούν αναλυτές, είναι ένα πλήγμα για τον πρόεδρο Ομπάμα ο οποίος, προσθέτουν, βασίστηκε στο δυναμισμό και την επιμονή του Εμάνουελ για τη ομαλά λειτουργία του Λευκού Οίκου.
Τις τελευταίες εβδομάδες και άλλοι ανώτατοι σύμβουλοι εγκατέλειψαν τη προεδρία, λίγες εβδομάδες πριν από τις εξαιρετικά κρίσιμες ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου οι οποίες ενδέχεται να ανατρέψουν το πολιτικό σκηνικό σε βάρος των Δημοκρατικών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Βασίλης Ρίζος: Το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον γιο της Θεανώς Φωτίου που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή
- Τρομερός Σιμεόνε: Υποκλίθηκε στον Γκριεζμάν και τον… προειδοποίησε ότι θα γίνει αλλαγή αν δεν τρέχει! (vid)
- Θεσσαλονίκη: 17χρονος Αιγύπτιος κατηγορείται για βιασμό 14χρονης που τον φιλοξενούσε στο σπίτι της
- Με το βλέμμα στον δοκιμαζόμενο Λίβανο – Η Συρία μεταξύ ανάσχεσης και διάχυσης της κρίσης
- Στείρωση σκύλου και γάτας: Μια εξατομικευμένη ιατρική απόφαση – Τα υπέρ και τα κατά
- ΤτΕ: Ποιοι παράγοντες «ταΐζουν» τον πληθωρισμό – Τι να περιμένουμε από εδώ κι εμπρός
- Ρένια Λουϊζίδου: Πώς τη βοήθησε ο Γιάννης Μπέζος στα πρώτα της βήματα
- Τι χρειάζεται ο Παναθηναϊκός για να βγει στην τετράδα – Το απαραίτητο 2/2 και ο συνδυασμός αποτελεσμάτων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/michael-heng-HXM4NOBOzXc-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442