Τροφές που πρέπει να αποφεύγονται κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι το συκώτι -λόγω της υψηλής περιεκτικότητας του σε βιταμίνη Α, η συχνή κατανάλωση του μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε αποβολή- τα μισοψημένα κρέατα, τα άπλυτα λαχανικά, τα ωμά αβγά (ή συνταγές με ωμά αβγά, π.χ κάποια είδη γλυκισμάτων) και τα ωμά θαλασσινά, λόγω της πιθανής επιμόλυνσης τους με βακτήρια και τέλος τα μη παστεριωμένα γαλακτοκομικά, αν και στην εποχή μας στις αστικές πόλεις δεν κυκλοφορούν συσκευασμένα γαλακτοκομικά που δεν έχουν παστεριωθεί.
Τροφές που πρέπει να αποφεύγονται κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι το συκώτι -λόγω της υψηλής περιεκτικότητας του σε βιταμίνη Α, η συχνή κατανάλωση του μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε αποβολή- τα μισοψημένα κρέατα, τα άπλυτα λαχανικά, τα ωμά αβγά (ή συνταγές με ωμά αβγά, π.χ κάποια είδη γλυκισμάτων) και τα ωμά θαλασσινά, λόγω της πιθανής επιμόλυνσης τους με βακτήρια και τέλος τα μη παστεριωμένα γαλακτοκομικά, αν και στην εποχή μας στις αστικές πόλεις δεν κυκλοφορούν συσκευασμένα γαλακτοκομικά που δεν έχουν παστεριωθεί.