Η οικονομική ύφεση οδηγεί χαμηλότερα και τα ενοίκια των γραφείων
Πτωτικές πιέσεις δέχονται οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης, καθώς οι μισθωτές χώρων γραφείων στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη προχωρούν σε αναζήτηση φθηνότερων επιλογών μετεγκατάστασης, καθώς και σε επαναδιαπραγμάτευση των υφιστάμενων μισθώσεων, όπως επισημαίνει η Eurobank Property Services.
Πτωτικές πιέσεις δέχονται οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης, καθώς οι μισθωτές χώρων γραφείων στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη προχωρούν σε αναζήτηση φθηνότερων επιλογών μετεγκατάστασης, καθώς και σε επαναδιαπραγμάτευση των υφιστάμενων μισθώσεων, όπως επισημαίνει η Eurobank Property Services.
Το υποτονικό κλίμα της κτηματαγοράς αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για τη δημιουργία νέων αναπτύξεων, οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις είτε ματαιώνονται είτε αναβάλλονται, μέχρι την εμφάνιση σημείων ανάπτυξης της οικονομίας.
Στην Αθήνα, τα μισθώματα για τις κύριες αγορές του κέντρου κυμαίνονται από 19-23 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο., κατά μήκος της Λ.Κηφισίας διαμορφώνονται στα 17-19 ευρώ/τ.μ. για νεόδμητα ακίνητα και 14-18 ευρώ/τ.μ. για παλαιότερα ακίνητα και στη Λ.Συγγρού οι τιμές κυμαίνονται από 14-17 ευρώ/τ.μ. για νεόδμητα και από 11-14 ευρώ/τ.μ. για ακίνητα παλαιότητας.
Στη Θεσσαλονίκη, τα μισθώματα για την περιοχή του κέντρου και της Καλαμαριάς διαμορφώνονται στα 8-10 ευρώ/τ.μ., κατά περίπτωση, ενώ τα ίδια επίπεδα μισθωμάτων για ακίνητα σύγχρονων προδιαγραφών τύπου Α παρουσιάζονται και στις υπόλοιπες περιοχές της ανατολικής Θεσσαλονίκης.
Στα ίδια επίπεδα κινείται και η οδός 26ης Οκτωβρίου, στη δυτική πλευρά της πόλης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ελεγχόμενη έκρηξη σε κτίριο της αμερικανικής πρεσβείας στο Ιράκ
- Τι φέρνει «φουρτούνα» στο yachting;
- Η Σανάε Τακαΐτσι έχει ρεαλιστικές ελπίδες για αυτοδυναμία στις εκλογές της Κυριακής με νέο κυβερνητικό εταίρο
- Άνοιξαν οι κάλπες στην Ταϊλάνδη με τρεις υποψηφίους που δεν μπορούν να εκλεγούν αυτοδύναμα
- Ο τροπικός κυκλώνας Μίτσελ φτάνει στην Αυστραλία με ριπές ανέμου έως 195 χιλιόμετρα την ώρα
- Επιθέσεις σε χωριά στη Νιγηρία – Τρεις νεκροί και περισσότεροι από 50 απαχθέντες
- Έκρηξη σε εργοστάσιο βιοτεχνολογίας στην Κίνα αφήνει πίσω της 7 νεκρούς
- Ισχυρή σεισμική δόνηση στην Κρήτη 4,8 Ρίχτερ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 08.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/andrea-caramello-z2t4GdXOtE8-unsplash-315x220.jpg)





















![Πέντε συλλήψεις στο Μιλάνο – Πυροτεχνήματα εναντίον δακρυγόνων, γκλομπ και κανονιού νερού [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/2026-02-07T172653Z_1901221379_RC25HJA81YW0_RTRMADP_5_OLYMPICS-2026-PROTEST-315x220.jpg)

































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442