Έξι στους δέκα λένε «ναι» σε ανασχηματισμό, δείχνει δημοσκόπηση
Θετικό σε ενδεχόμενο ανασχηματισμό εμφανίζεται το 59,4% των ερωτηθέντων σε δημοσκόπηση, τα αποτελέσματα της οποίας εμφανίζονται μοιρασμένα για την προτίμηση μεταξύ νέων και «δοκιμασμένων» πολιτικών προσώπων. O Γ.Παπανδρέου διατηρεί το προβάδισμά του έναντι του Α.Σαμαρά ως καταλληλότερος για πρωθυπουργός. Θετική εικόνα για τον πρωθυπουργό έχει το 49,6% των ερωτηθέντων έναντι 48,4% που τον βλέπει αρνητικά.
Θετικό σε ενδεχόμενο ανασχηματισμό εμφανίζεται το 59,4% των ερωτηθέντων σε δημοσκόπηση. Ως προς τις «αντικαταστάσεις» οι απόψεις εμφανίζονται μοιρασμένες μεταξύ νέων και «δοκιμασμένων» πολιτικών προσώπων.
Επίσης, ο Γ.Παπανδρέου διατηρεί το προβάδισμά του έναντι του Α.Σαμαρά ως καταλληλότερος για πρωθυπουργός.
Τα παραπάνω συνάγονται από το δεύτερο μέρος δημοσκόπησης της GPO για το Mega, που διενεργήθηκε μεταξύ 26 και 29 Αυγούστου σε δείγμα 1.600 ατόμων.
Ειδικότερα, σχετικά με πιθανό ανασχηματισμό, απέναντι στο 59,4% που λέει «ναι», διαφωνεί το 27,1%. Το 39,5% προτιμά στην κυβέρνηση να μπουν νέα πρόσωπα, το 34,2% να μπουν δοκιμασμένα στελέχη και το 14,8% φρονεί ότι πρέπει να γίνει συνδυασμός μεταξύ νέων και δοκιμασμένων προσώπων.
Το 44% θεωρεί καταλληλότερο για πρωθυπουργό τον Γ.Παπανδρέου και το 24,1% τον αρχηγό της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά. Ωστόσο υψηλό παραμένει το ποσοστό, 30,4%, που απαντά στην συγκεκριμένη ερώτηση «κανένας από τους δύο» στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στο δικομματισμό.
Θετικά βλέπουν τον Γ.Παπανδρέου το 49,6% έναντι 48,4% που έχουν αρνητική γνώμη, ενώ τα αντίστοιχα ποσοστά για τον Α.Σαμαρά είναι 37,5% και 55,8%.
Αξιολόγηση υπουργών
Δημοφιλέστερος υπουργός παραμένει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με 44,1% και ακολουθούν ο Ευ. Βενιζέλος με 41,4%, ο Γιάννης Ραγκούσης με 30,8%, ο Ανδρέας Λοβέρδος με 24% και ο Δημήτρης Ρέππας με 23,2%. Ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου συγκεντρώνει ποσοστό 21,7%.
Εντύπωση προκαλεί, σύμφωνα με τους αναλυτές, το γεγονός ότι η δημοτικότητα υπουργών που εμπλέκονται άμεσα στην εφαρμογή του μνημονίου και των σκληρών μέτρων που αυτό συνεπάγεται, παραμένει σχετικά υψηλή.
Η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου είναι το μοναδικό κυβερνητικό στέλεχος που αξιολογείται αρνητικά από τους ερωτηθέντες με ποσοστό -8,3%.
Αυτοδιοικητικές εκλογές και υποψήφιοι
Σύμφωνα με την ίδια έρευνα το 55,3% δηλώνει πως θα ψηφίσει με αυτοδιοικητικά κριτήρια, το 22,8% με κριτήριο τη διαμαρτυρία προς την κυβέρνηση, το 10,9% θα ψηφίσει τον υποψήφιο του κόμματός του και το 4,6% για να στηρίξει την κυβέρνηση.
Σε ό,τι αφορά τις πιθανολογούμενες υποψηφιότητες του ΠΑΣΟΚ για το Δήμο Αθηναίων, η Φώφη Γεννηματά απολαμβάνει 40,9% θετικών προτιμήσεων, έναντι 27,7% του Γιώργου Καμίνη τον οποίο έχει προτείνει η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη.
Ο Βασίλης Κικίλιας, υποψήφιος περιφερειάρχης με τη ΝΔ έχει 25,7% θετικές γνώμες, 29% αρνητικές ενώ «δεν ξέρω» απάντησε το 45,3% των ερωτηθέντων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Εκτέλεση θανατοποινίτη στη Φλόριντα – Είχε κριθεί ένοχος για τον φόνο μητέρας
- Τενερίφη: Ακόμα 4 τουρίστες νεκροί στην Ισπανία εξαιτίας γιγάντιων κυμάτων
- Σουδάν: Συνετρίβη μεταγωγικό αεροσκάφος – Δεν υπάρχουν επιζώντες
- Η αστυνομία στο Βερολίνο, μπορεί να μπει σε σπίτια και να εγκαθιστά κατασκοπευτικό λογισμικό
- Υεμένη: Ο Γκουτέρες καταδικάζει την παραπομπή υπαλλήλων του ΟΗΕ σε δίκη από τους Χούθι
- Ένας φοιτητής του Πανεπιστημίου του Κεντάκι πέθανε από πυροβολισμό και ακόμα ένας δίνει μάχη για την ζωή του
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Ελληνες κυανόκρανοι στη Λωρίδα της Γάζας
- Η πρόεδρος της χώρας καταγγέλλει «εκλογικό» και ψηφιακό «πραξικόπημα» στην Ονδούρα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes77-127x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)



























![Αεροπλάνο προσγειώνεται πάνω σε αυτοκίνητο και όλοι επιβιώνουν με γρατζουνιές! [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/plane-crash231-315x220.jpg)



























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442